Van Gölü kenarındaki Ahlat Köşkü’nü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkadaşı yapıyor

Van Gölü kenarındaki Ahlat Köşkü’nü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkadaşı yapıyor

Ahlat Köşkü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imam hatip lisesinden arkadaşı olan Hasan Gürsoy’a ait şirket tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Uydu görüntülerinde köşk için Van Gölü’ne dolgu alan ve yeni yollar yapıldığı da görüldü

Van Gölü kenarındaki Ahlat Köşkü’nü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkadaşı yapıyor
16px
24px
10.11.2019 09:28
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl yapılacağını duyurduğu Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün inşaatı devam ederken, köşkün Erdoğan'ın imam hatip lisesinden arkadaşı olan Hasan Gürsoy tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Köşk inşaatı Hasan Gürsoy’un yönetim kurulu başkanı olduğu Gürsoy Grup’a bağlı Güryapı Taahhüt Şirketi tarafından yapılıyor. 10 dönümlük arazi üzerine yapılacak ve bin 71 metrekarelik kapalı alanı olacak köşkün Cumhurbaşkanlığı 2019 Yılı Yatırım Programı’ndaki bilgiye göre, projesine 30 milyon TL harcanacak.  AYM'nin iptal kararına rağmen Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaatı devam ediyor

AYM KARARINA RAĞMEN VAN GÖLÜ’NE DOLGU

Köşk prdjesine ilişkin geçtiğimiz aylarda Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iptal kararı olmasına karşın çalışma durdurulmadı.

Köşk’ün bulunduğu alanı gösteren uydu görüntülerinde, Van Gölü’nün kıyı bölgesine dolgu alan ve yeni yollar yapıldığı görüldü. Köşk’ün yapıldığı alanın ise daha önce 'tarım arazisi' olarak kullanıldığı öğrenildi.

ÇAMLICA CAMİ’Nİ YAPAN ŞİRKET

Gürsoy Grup Çamlıca Cami projesini, Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü, Süleymaniye Camii, Galatasaray Üniversitesi, Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayı'nın restorasyon işlerini yapan şirket olarak biliniyor.  

Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı tarafından kullanılan Okçular Tekkesi’nin restorasyonu da Gürsoy Grup tarafından yapıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en az 10 köşk ve sarayı kullandığı biliniyor.

Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı, Vahdettin Köşkü, Huber Köşkü, Florya Köşkü, Aynalı Kavak, Beykoz Kasrı, Çankaya Köşkü ve Atatürk Orman Çiftliği üzerine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı kullanıyor.

Yapımı devam Ahlat Köşkü ve Okluk’ta bulunan Yazlık Saray’ın inşaatları tamamlandığında ise bu sayı 12’ye çıkacak.

İsmail Arı/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde