Valinin adıyla turizmciyi fena dolandırdılar

Valinin adıyla turizmciyi fena dolandırdılar

Turizmcileri hedef alan telefon dolandırıcıları Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun ismini kullanarak binlerce liralık vurgun yaptı.

Valinin adıyla turizmciyi fena dolandırdılar
16px
24px
28.11.2016 05:39
ABONE OLgoogle

Son yaşanan olayda ünlü bir turizmci Vali Karaloğlu tarafından arandığını sanıp 5 ayrı hesaba tam 109 bin lira yatırdı. Polis, dolandırıcıların peşinde.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun başı telefon dolandırıcıları ile dertte. Daha önce silahlı darbe teşebbüsünü engellemek adına sokaklara çıkan ve bu esnada şehit düşen vatandaşların ailelerine destek amacıyla Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasını hedef alan dolandırıcılar, şimdide Antalyalı turizm sektörü temsilcilerini gözüne kestirdi.

5 AYRI HESAP KULLANILDI

Turizmin önde gelen isimlerine sabit ya da cep telefonu üzerinden ulaşan duygu simsarları, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve özel kalem müdürünün sesini taklit ederek kişisel banka hesaplarına binlerce liranın yatırılmasını sağladı. Son gerçekleştirdikleri vurgunda ünlü bir turizmciden 109 bin lira almayı başaran dolandırıcılar, paranın 5 ayrı hesaba yatırılmasını sağladı. 

‘TALİMATI YERİNE GETİRDİM’

Polis, dikkat çekmemesi amacıyla küçük meblağlara bölünerek hesaplara yatırılan parayı çok kısa süre içerisinde çeken dolandırıcıların peşine düştü. Kendilerine ulaşan şikâyetler üzerine harekete geçtiklerini kaydeden Antalya Valisi Karaloğlu, son yaşanan olayla ilgili şu bilgiyi verdi: “Bir otelci dostumuz randevusu olmadığı halde çıktı geldi. Biz de kabul ettik. Görüşme sonrası özel kalem müdürüme ‘Valimizin talimatını yerine getirdim’ demiş. Sonra biz olayı araştırınca bu dostumuzun 5 ayrı hesaba 109 bin lira yatırdığını tespit ettik.”

‘PARA YATIRMAYIN!’

Öyle uyanıklar ki büyük meblağı tek seferde çekemeyeceklerini bildikleri için 5 ayrı hesap numarası vermişler. Biz bankalara talimat verene kadar paralar büyük bir hızla çekilmiş. Biz tabi bu sahtekârların peşine düştük. İsimleri belirledik, kısa zamanda bulacağız onları. Ancak ben tekrar işadamlarımıza çağrı yapıyorum; ben hiç kimseye ‘Falancayı arayın şuraya para yatırsın’ demem. Böyle bir tarzım yok. Hiç kimse telefonla aldığı bilgiyle hiçbir yere para yatırmasın.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde