Valilik, ayakkabı kutusundaki paraları istiyor

Valilik, ayakkabı kutusundaki paraları istiyor

Aralarında bakan çocuklarının da olduğu 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının son kalıntıları da siliniyor.

Valilik, ayakkabı kutusundaki paraları istiyor
16px
24px
20.01.2015 11:15
ABONE OLgoogle
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından kapatılan ve aralarında bakan çocuklarının da olduğu 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının son kalıntıları da siliniyor. 

Operasyonunun simgesi haline gelen Süleyman Aslan’ın ayakkabı kutuları içerisindeki paralarıyla ilgili, İstanbul Valiliği savcılığa yazı göndererek, “Paraları bize gönderin” dedi. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Taraf’ın edindiği bilgilere göre, operasyonda gözaltına alınarak evine baskın yapılan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde bulunan paralarla ilgili İstanbul Valiliğinden cevap geldi. Adli emanet savcısının, Süleyman Aslan’ın “bağış” olduğunu iddia ettiği paralarıyla ilgili “usulsüzlük” soruşturması yapılması için valiliğe, “Bize hesap numarası gönderin” şeklide bir yazı yazmıştı.

Yazının ardından, İstanbul Valiliği İl Dernekler Masası Müdürlüğü’nden savcılığa bir müzekkere geldi. Vali yardımcısı imzasıyla savcılığa gönderilen yazıda, Süleyman Aslan’ın paralarının en kısa zamanda kendilerine transfer edilmesi istendi. Yazıda, savcılığa bir bankanın hesap numarası verilerek, paraları yazılan hesaba yatırılması istendi.

2.5 milyon euro, 2.4 milyon dolar ve 520 bin lira…

Bu yazı üzerine savcılık, önümüzdeki günlerde Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde bulunan ve Aslan’ın, “Onlar bağış parasıydı” dediği miktarın tamamını valiliğe gönderecek.

Valilik de, Süleyman Aslan’ın evinde bulunan 520 bin TL, 2.519.800 euro ve 2.445.990 dolardan, 1 milyon euroluk Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı’na gönderilen kısmı çıkartarak, kalan parayla ilgili “Yardım toplama kanununa muhalefet etmek” işlem yapacak. Paraların gönderilmesinin ardından İstanbul Valiliği suç bulursa, Süleyman Aslan’a para cezası verilecek. Aslan’ın suçlu bulunmaması durumunda ise, para faiziyle kendisine iade edilecek.
Aysun Yazıcı/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde