Vali bu öğrencileri yalanladı

Vali bu öğrencileri yalanladı

Ağrı Valisine göre karlı havada dereden geçen öğrenciler mizansen yapıyormuş

Vali bu öğrencileri yalanladı
16px
24px
06.01.2010 21:29
ABONE OLgoogle

Anadolu Ajansı'nın dün geçtiği haber için Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Tutak ilçesinin Adakent köyünde çocukların "dereyi geçerek" okula gidip geldikleri iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Köprü olmadığı için okula gidemeyen bir tek öğrencimiz veya günü birlik dereyi geçerek okula giden bir tek öğrencimiz yoktur" dedi.

Çetin, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu makamında ziyaret ederek ilin eğitim durumuna ilişkin bilgi sundu.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Çetin, Ağrı'nın Tutak ilçesinin Adakent köyünde çocukların okula "dereyi geçerek" okula gidip geldiklerine ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Köydeki okulda 20'si kız toplam 41 öğrencinin eğitim gördüğü nü kaydeden Çetin, çocukların ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıfları okumak için YİBO'ya gittiğini anlattı. YİBO'ya 14 öğrencinin devam ettiğini, bu öğrencilerin yatılı okuduğunu söyleyen Çetin, şöyle konuştu:

"Haberde yer aldığı gibi öğrencilerin dereden geçerek okula gitmeleri söz konusu değil. Köprü olmadığı için okula gidemeyen bir tek öğrencimiz yoktur veya günübirlik dereyi geçerek okula giden bir tek öğrencimiz yoktur.
Köprü yapılmaksızın bu köyün ilçeye ulaşımı 32 kilometre, köprü yapıldığında ise 28 kilometreye düşmektedir. Dolayısıyla öğrencilerimizin eğitime devamıyla köprü yapılmasının uzaktan yakından ilgisi yoktur. Yazılı ve görsel basında yer alan haberler mizansendir."

Çetin, köyde sadece iki velinin iki kız çocuğunun YİBO'ya yerleştirilmesine izin vermediği için okula gidemediğini belirterek, "Bu da okul yetersizliğinden veya ulaşım sorunundan kaynaklanmıyor. Bunun sebebi de velilerdir. Bütün çocukları okutabilecek durumdayız" dedi.

Bakan Çubukçu'dan Ağrı'nın eğitim sorunlarını görüşmek üzere randevu talep ettiklerini söyleyen Çetin, "Sayın Bakanımıza hem bu konuyu hem de ilimizin eğitim sorunlarını arzettim. Kendisi ilin sorunlarına vakıf ve bize gerekli desteği verecekler" dedi.

Ağrı'da ortaöğretime ve okul öncesine devam oranının düşük olduğunu belirten Çetin, bu sene bütün ilçelere müstakil anaokulları yapılması ve kız çocuklarının ortaöğretime devam edebilmelerini sağlamak için kız öğrenci yurtları ve yat ılı kız meslek liseleri yapılmasının hedeflendiğini anlattı. 

Valinin yalanladığı haberi okumak için tıklayın

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde