Vakko, Beyhan Bağış'ı güldürdü

Vakko, Beyhan Bağış'ı güldürdü

Ortak şirket kurarak Astoria Alışveriş Merkezi'nde açtıkları Butik Vakko, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış'ın yüzünü güldürdü.

Vakko, Beyhan Bağış'ı güldürdü
16px
24px
24.10.2009 06:31
ABONE OLgoogle

Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko'nun "Beyhan Hanım'ın mağazayı devralmasıyla birlikte satışlarda yüzde 50'nin üzerinde artış oldu" diyerek övdüğü Beyhan Bağış, yeni mağazalar açmanın planlarını yapıyor.

Şu anda bazı alışveriş merkezleriyle görüşme halinde olduklarını söyleyen Beyhan Bağış, "Vakko'nun deposundan, satışa kadar kimyasını bildiğimiz için yine aynı markayla devam etmeyi isterim, çok daha fazla işime gelir ama farklı markalarla da mağazalar olabilir. Şu anda araştırma halindeyim ama perakende sektöründe büyümek istiyorum" diye konuştu.
 
Kolej parası için çalışmam lazım

Bağış, 20 bin TL sermayeli bir şirket kurduklarını ve Astoria'da mağaza açıldığından beri "gayet iyi" sonuçlar elde ettiklerini de vurgulayarak, "Cem Bey'in sözlerini duyunca çok memnun oldum, içim içime sığmadı. Yaptıklarımın takdir edilmesi çok sevindirici" açıklamasını yaptı.

Astoria'daki Vakko mağazasını devralmasından sonra kamuoyuna yansıyan haberler konusunda, "Neden böyle yaklaşıldı anlayamadım" değerlendirmesini yapan Bağış şunları söyledi: "Benim eğitim durumum ve bugüne kadarki kariyerim belli. ABD'de de 3.5 yıl kendi hediyelik eşya dükkanım vardı. Evet, ABD'den bir gelirimiz var ama Türkiye'de yaşamımızı sürdürmemiz için iş yapmam gerekiyor. Çocuklarımın kolejdeki eğitimi için bir gelirimin olması gerekiyor. Çalışmak suç mu?" 
 
 Bağış 'sembolik ortağım' demişti

BNB Hazır Giyim Tekstil adlı bir şirket kuran Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, İstanbul Astoria Alışveriş Merkezi'nin zemin katındaki Z1-08 adresli Butik Vakko'nun işletmesini devralmıştı.

Avrupa Birliği'nde siyasetçilerin ticari hayatlarını etik gereği bir kenara bıraktığı bir dönemde Türkiye'de Bağış'ın bir şirkete ortak olması Türk basınında da haftalarca gündemden düşmemişti. Egemen Bağış da eşiyle ortak şirket kurması haberlerine ilişkin, "Habere konu olan ticari girişim, bakan olmamdan çok önce başlatılmış, hukuki ve ticari prosedürü yeni tamamlamış bir girişimdir. Şirketteki hissem yüzde 5 gibi sembolik bir rakam" açıklamasında bulunmuştu.

Referans

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde