Vakıfbank personeli şaşkın! Bir gecede sandıktan çıkarıldı

Vakıfbank personeli şaşkın! Bir gecede sandıktan çıkarıldı

Yüzde 58.5 oranındaki A ve B grubu hisselerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devir işlemlerinden sonra personeller sandıktan çıkartıldı. Vakıfbank personeli şaşkın!

Vakıfbank personeli şaşkın! Bir gecede sandıktan çıkarıldı
16px
24px
01.01.2020 13:51
ABONE OLgoogle

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından idare edilen yüzde 58.5 oranındaki A ve B grubu hisselerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devir işlemlerinden sonra Personelin de Kısa adı Vakıf Sandığı ile bilinen TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ VE SAĞLIK YARDIM SANDIĞI VAKFI’ndan 26.12.2019 tarihinde çıkışı yapılan personelin yeni kurulan Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı’na bir gün sonra 27.12.2019 tarihinde girişleri yapıldı.

Personel şaşkın

Banka sandığından kendi bilgisi dışında çıkarılıp, Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığına girişi yapılan personel şaşkın durumda. Zira bu işlemde personelden dilekçe ve kabul beyanı alınmazken özellikle 2008 öncesi Bankada çalışmaya başlayanların halen Sandıkta oldukları görüldü.

Sandıktan çıkan personelin hak kaybı olmadığı yönünde banka Tebligat ile duyuru yapması da personeli tatmin etmediği gibi banka üst yönetimin detaylı açıklama yapmadan personel ile ilgili düzenlemeye gitmesi banka içinde huzursuzluk ev kaygı yaratmış durumda.

Personel SGK kodları da değişti

Banka sandığından çıkışı yapılıp bir gün sonra Türkiye Vakıflar Bankası Tür Anonim Ortaklığı’na girişi yapılan personelin e-devlet üzerinden SGK kontrolü yapan personel SGK kodunun da değiştiğini görmesine rağmen Banka bu yönde de personele detaylı açıklama yapmadı. 

Sandıktan ayrılan Personelin Emekli olması durumda aynı haklara sahip olup olmayacağı ise henüz netleşmiş değil.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde