Vakıfbank'a 700 milyon dolar kredi

Vakıfbank'a 700 milyon dolar kredi

Vakıfbank, 29 bankadan toplam 700 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı.

Vakıfbank'a 700 milyon dolar kredi
16px
24px
13.07.2007 11:00
ABONE OLgoogle

Vakıfbank'dan yapılan yazılı açıklamada, bankanın dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere uluslararası piyasalardan toplam 700 milyon dolar tutarında 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi aldığı, krediye gelen toplam talebin 840 milyon dolara ulaştığı, ancak bankanın, kullanacağı kredi tutarını 700 milyon dolar olarak belirlediği bildirildi.

Sendikasyon kredisi ile ilgili değerlendirme yapan Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, ihracatın finansmanına yönelik temin edilen bu kredi ile bankanın reel sektöre desteğinin artarak devam edeceğini, başta KOBİ'ler olmak üzere sağlanacak cazip finansman kaynakları ile reel sektörün ve dolayısıyla ülkenin ihracat gücünün artmasına katkıda bulunacaklarını dile getirdi.

Karaman, cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili genel seçimleri çalışmalarının yürütüldüğü bir dönemde, uluslararası piyasalardan krediye 840 milyon dolar talep gelmesinin, kredinin ortaya çıkan faizi ile birlikte düşünüldüğünde, Türkiye'ye ve Vakıfbank'a duyulan güveni teyit eder nitelikte olduğunu vurguladı.

Açıklamada, 13 ülkeden 29 bankanın katılımıyla alınan sendikasyon kredisinin toplam maliyetinin libor yüzde 0,475 olarak gerçekleştiği kaydedildi. Krediyi düzenleyen bankalar ABN Amro, American Express Bank Ltd, The Bank of New York, The Bank of Nova Scotia, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd., BayernLB, Citibank N.A., Commerzbank Aktiengesellschaft, Depfa Bank Plc, Deutsche Bank AG, Dresdner Kleinwort, DZ Bank AG, Fortis Bank S.A./N.V., The Governor and Company of the Bank of Ireland, ING Bank N.V., J.P. Morgan Plc, Mashreqbank PSC, Natixis, Unicredit Group, Wachovia Bank N.A. ve WestLB AG'den oluşurken, diğer katılımcılar Barclays Bank Plc, BHF-Bank AG, HSH Nordbank AG, Intesa San Paola SpA, The Saudi National Commercial Bank, Dexia Bank Belgium SA, Habib Bank AG Zürih ve UBS AG oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde