VW’ye bu kez de vergi soruşturması

VW’ye bu kez de vergi soruşturması

Alman otomotiv devi Volkswagen, emisyon manipülasyonu suçlamasının ardından bu kez de kendi evinde vergi kaçırma iddiasıyla karşı karşıya.

VW’ye bu kez de vergi soruşturması
16px
24px
25.11.2015 10:05
ABONE OLgoogle
Alman otomotiv devi Volkswagen, emisyon manipülasyonu suçlamasının ardından bu kez de kendi evinde vergi kaçırma iddiasıyla karşı karşıya. Alman savcıların, bu amaçla 5 VW çalışanı hakkında soruşturma başlattığı haber veriliyor.

Braunschweig Başsavcısı Klaus Ziehe, Volkswagen hakkında “vergi kaçırmak” suçlamasıyla açılan soruşturmanın, emisyon testi  manipülasyonu nedeniyle daha önce başlatılan soruşturmayla eş zamanlı olarak yürütüleceğini bildirdi. Ziehe, Volkswagen Grubu’nda çalışan beş kişi hakkında şu an için “ilk şüphenin” mevcut olduğunu belirtti, ancak isimleri hakkında bilgi vermedi. ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Adalet Bakanlığı’nın, VW skandalıyla ilgili adli soruşturması da sürüyor.

Bununla birlikte EPA ve Kaliforniya yetkililerin, VW markalarında kullanılan 3.0 lt dizel motorlar üzerinde de incelemeler başlattıkları haber veriliyor. VW Grubu, bu motorla ilgili iddiaları geçen ay reddetmiş, geçen hafta da Amerikalı yetkilileri motorlardaki kontrol ünitesinin “bir fonksiyonunu” yasal bulmadığını belirtmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde