Uzel'in icradan satılık dairesini kim aldı?

Uzel'in icradan satılık dairesini kim aldı?

Uzel Makine’nin sahiplerine ait İstanbul Harbiye’deki daire mahkeme kararı ile satıldı.

Uzel'in icradan satılık dairesini kim aldı?
16px
24px
14.10.2015 13:20
ABONE OLgoogle
Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisinden biri arasında yer alan Uzel Makine’nin sahiplerine ait İstanbul Harbiye’deki daire mahkeme kararı ile satıldı. 6,6 milyon TL değer biçilen dairenin satış ihalesini, Türkan Uzel’in kızı Şafak Kibar kazandı.

Harbiye Abdi İpekçi Caddesi’nde bulunan dairenin 4 hissedarı bulunuyor. Bunlar, anne Türkan Uzel ve çocukları Önder Uzel, Serdar Uzel ve Şafak Kibar…

Üç oda bir salondan oluşan dairenin satışını ise Serdar Uzel’in avukatı Zafer Karaca ile birlikte Önder Uzel’in avukatlarının istediği öğrenildi. Satış ihalesini isteyen avukatların, Uzel kardeşlerden avukatlık ücretlerini alamadıkları öğrenildi.

Mahkeme kararı ile bugün yapılan satış ihalesine üç kişi teklif verdi. Bunlar, Şafak Kibar, Hamza Balcı ve Erdem Teber (Engo Plastik A.Ş.). İhaleden ilk çekilen isim Erdem Teber oldu.

KIZI, İHALEYİ KAZANDI

İhale süreci Şafak Kibar’in temsilcisi ve Hamza Balcı arasında geçti. En son, yapılan açık artırma teklifinde 6 milyon 950 bin lira veren Kibar’ın temsilcisi ihaleyi kazandı. Söz konusu tutarın 15 güne kadar mahkemenin belirlediği hesaba yatırılması bekleniyor. 

FABRİKA DA İCRADAN SATIŞTA

Öte yandan, İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Uzel Traktör fabrikası da kasım ayında yapılacak icra ihalesi ile satılacak. Söz konusu fabrika ve arazi için 382 milyon TL bedel biçildi.
Dinçer Gökçe/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde