Uzel arsasının satışıyla ilgili yeni iddialar

Uzel arsasının satışıyla ilgili yeni iddialar

Uzel Makina (traktör fabrikası) 94 bin metrekarelik arsasının satışıyla ilgili yeni iddialar gündeme geliyor.

Uzel arsasının satışıyla ilgili yeni iddialar
16px
24px
06.10.2016 04:45
ABONE OLgoogle

İstanbul Rami’de Uzel Makina (traktör fabrikası) 94 bin metrekarelik arsasının satışıyla ilgili yeni iddialar gündeme geliyor.

Arsanın, 6 Mayıs’ta İstanbul 10. İcra Müdürlüğünde gerçekleştirilen ikinci satış ihalesinde 225 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Vera Varlık Yönetim A.Ş.’ye devrine karşı çıkan Uzel Holding ve alacaklıları ihalenin iptali istemiyle mahkemeye başvurmuş, ancak bu başvurular reddedilmişti.

13 Kasım 2015’deki ilk ihalede ipotek alacaklısı olarak ihaleye katılan Vera Varlık Yönetim A.Ş., 320 milyon 100 bin TL, KİPTAŞ ise 320 milyon 150 bin TL pey sürmüştü. 

İpotekli alacağı 100 milyon lira civarında olan Vera Varlık Yönetim A.Ş. bu ihalede satışı durdurmuş, 6 Mayıs’taki ikinci ihalede ise 225 milyon TL pey ile ihaleyi kazanmıştı.

Uzel Holding ve bazı alacaklıları ise arsanın ilk ihaleye göre çok daha ucuza satışına yol açan sürecin şaibelerle dolu olduğunu ileri sürerek ihalenin feshi için başvurmuştu. Ancak bu başvurular da reddedilmişti.

Şimdi, adliye koridorlarında Uzel Holding’in, arsanın ‘bir oldubitti ile ucuza satışına karşı’ yeniden hukuki yollara başvuracağı, ikinci ihalenin feshini reddeden geçici hakim hakkında da bazı şikayetlerde bulunacağı konuşuluyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde