Uzel Makina'dan haciz iddialarına cevap

Uzel Makina'dan haciz iddialarına cevap

Uzel Makina Sanayii A.Ş, Çemtay Çelik'in Burtarım 2010 Fuarında haciz uygulattığı traktörlere ilişkin açıklama yaptı

Uzel Makina'dan haciz iddialarına cevap
16px
24px
07.10.2010 20:49
ABONE OLgoogle

Uzel Makina Sanayii A.Ş, Çemtay Çelik'in Burtarım 2010 Fuarında haciz uygulattığı traktörlere ilişkin, "Şirketimiz Burtarım 2010 Fuarına katılmamıştır ve fuarda standı bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Uzel Makina'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Çemtaş Çelik tarafından KAP ortamında yapılan açıklamada, Burtarım 2010 Bursa 3. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarında Uzel Makina'ya ait ortamda, haciz işlemi yapıldığının belirtildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Uzel Makina'nın Burtarım 2010 Fuarına katılmadığı ve fuarda standı bulunmadığı bildirilirken, şunlar kaydedildi:

"Aldığımız bilgiye göre, Çemtaş tarafından, Baytrak Tarım Makinaları Dağıtım A.Ş'ye ait stantta bulunan, mülkiyeti çeşitli traktör bayilerine ait olan 'Uzel' markalı traktörlere haciz işlemi uygulanmıştır. Bu traktörlerin üretimi tarafımızca yapılmadığı gibi, söz konusu traktörlerin maliki de şirketimiz değildir. Çemtaş'ın traktörlerin tarafımızdan üretildiği ve mülkiyetinin bize ait olduğu yönünde vermiş olduğu bilgi doğru değildir ve kamuoyunu ve yatır ımcıları yanıltmaktadır. Aldığımız bilgiye göre, Çemtaş traktörlerin mülkiyetine sahip bayilerin tüm uyarılarına ve mülkiyeti ispat eden belgeleri ibraz etmelerine rağmen haciz işlemini gerçekleştirmiştir. Traktörlerin sahibi bayilerin ve Baytrak'ın bu benzeri görülmemiş haksız işleme karşılık ve uğramış oldukları ve ileride uğrayacakları zararların tazmini yönünde hukuki girişimlere başlamış oldukları yönünde bilgi edinilmiştir."

Açıklamada, markanın itibarının korunması için Uzel Makina tarafından da gerekli girişimlerin yapılacağı, Uzel markasını korumak yönünde Baytrak ve bayiler tarafından yapılacak girişimlere destek verileceği kaydedildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde