Uzanlar’ın eski şirketi kime geçti?

Uzanlar’ın eski şirketi kime geçti?

Uzanların otomotiv yan sanayi şirketi olan ve 90 milyon dolara satılan Standard Profil sessiz sedasız el değiştird

Uzanlar’ın eski şirketi kime geçti?
16px
24px
10.05.2013 11:53
ABONE OLgoogle

 

Uzanların otomotiv yan sanayi şirketi olan ve TMSF tarafından el konulduktan sonra 2007 yılında Amerikalı özel girişim fonu Bancroft’a 90 milyon dolara satılan Standard Profil sessiz sedasız el değiştirdi. Standard Profil’in yeni sahibi yerli fon şirketi oldu. Şirket 2011 yılında Hindistan merkezli Ruia Group’u ortak almıştı. Ancak geçtiğimiz aylarda Standard Profil’in hisselerinin tamamı Actera Grubu’na geçtiğini öğrendik.
 
Actera yönettiği 1.6 milyar doları aşan sermayesiyle Türkiye’ye odaklı en büyük özel sermaye fon yönetim şirketi konumunda. Yüzde 100 yerli sermayeli bir fon olan Actera, TPG ile birlikte Türkiye’nin en büyük içki üreticisi ve dağıtıcısı Mey’i satın almış, daha sonra şirketi İngiliz Diaego’ya satmıştı. Actera’nın hali hazırda Spectrum Radyo Grubu, Karma Açıkhava, Türkiye’nin ev dışı tüketim noktalarına gıda ve gıda dışı ürünlerin satış ve dağıtımını yapan en büyük şirketi G2M, LBT Varlık Yönetim, Mars Entertainment Group, oyuncak zinciri Joker, Standart Profil ve Tam Factoring’de yatırımları bulunuyor. Actera fonlarının yatırımcıları, Kuzey Amerika, Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu merkezli emeklilik fonları, kalkınma bankaları ve devlet yatırım kurumları da dahil olmak üzere, dünyanın önde gelen kurumsal yatırımcıları. Grup, 16 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor ve yönetim ekibinin liderliğini İsak Antika ve Murat Çavuşoğlu yapıyor.
 
Öte yandan, 1977 yılında kurulan Standard Profil, yurtiçinde ve yurtdışındaki otomotiv üreticilerine sızdırmazlık profilleri üretiyor. Türkiye'de otomotiv yan sanayinde önde gelen firmaları arasında yer alıyor.
 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde