Uzan korkusundan kimse o na yanaşamıyor!

Uzan korkusundan kimse o na yanaşamıyor!

Bir süre önce katılım bankası olacağı öne sürülen Adabank neden satılamıyor?

Uzan korkusundan kimse o na yanaşamıyor!
16px
24px
21.05.2015 08:37
ABONE OLgoogle
Bir süre önce katılım bankası olacağı öne sürülen Adabank'ta ise bankanın eski sahibi Uzan Ailesi'nin korkusunun yaşandığı, ailenin önümüzdeki yıllarda hukuki yollara başvurabileceği korkusuyla ne özel ne kamu kimsenin bu bankayı satın almaya, yatırım yapmaya yanaşmadığı ifade ediliyor.

Kamunun alana el atmasını sağlayan katılım bankaları ise genel kurulda verilen bilgilere göre 2014'te özellikle Bank Asya'daki olumsuz bilanço nedeniyle gerekli büyümeyi sağlayamadı.

Katılım bankalarının aktif büyüklüğü 96 milyar liradan 104 milyar liraya ancak çıkabilirken sistem içindeki payı yüzde 5.55'ten yüzde 5.2'ye geriledi.

YILIN İLK 4 AYINDA YÜZDE 8 BÜYÜME OLDU

Bank Asya'nın olumsuz bilançosu nedeniyle 2014'te katılım bankalarında toplanan fonlarda yüzde 5.7, kullandırılan fonlarda yüzde 3.8, aktiflerde yüzde 8.5, özvarlıkta ise yüzde 9.5 artış oldu. Bu yılın ilk 4 ayında ise toplanan fonlarda yüzde 5, kullandırılan fonlarda yüzde 9, aktifte ise yüzde 8 artış sağlandı. Bu doğrultuda 2015'in, geçen yıldan daha iyi geçeceğine inanılıyor. (Habertürk) 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde