Uzan’ın gizli servetinden Türkiye'ye 5 milyon dolar

Uzan’ın gizli servetinden Türkiye'ye 5 milyon dolar

Libananco davasının Türkiye lehine sonuçlanmasıyla karşı atağa geçen Türkiye 5 milyon dolarını tahsil etmeyi garantiledi.

Uzan’ın gizli servetinden Türkiye'ye 5 milyon dolar
16px
24px
09.01.2012 15:55
ABONE OLgoogle

Libananco davasının Türkiye lehine sonuçlanmasının ardından karşı atağa geçen Türkiye, tahkim davaları için yaptığı  30 milyon doların, 5 milyon dolarını tahsil etmeyi garantiledi.

Tahkim masraflarının tahsilatı konusunda ilk başarı Polonya’da sağlandı. Tahkim masrafları için elde edilen başarının hikayesi şöyle: “Uzan Ailesi, Libananco aracılığı ile açılan dava gibi, Polonya merkezli Europe ve Nowa Huta şirketleri aracılığı ile Türkiye aleyhine tahkim davası açmıştı. Söz konusu davalar da 2010 yılında Türkiye lehine sonuçlandı.

Türkiye de, davanın sonuçlanmasının ardından karşı atağa geçerek, Polonya’da mahkeme masrafları ile avukatlık giderlerinin tahsil edilmesi için hukuki mücadele başlattı. Yaklaşık iki yıldır devam eden hukuk mücadelesinde, Polonya mahkemeleri, tahkim davalarında giderlerin Uzan Ailesi’nin servetinden karşılanması yönünde karar verdi. Bu kapsamda Türkiye’ye yaklaşık 5 milyon dolarlık ödeme yapılacak.

Yazışmalar sürüyor

Ödemeyle ilgili olarak şu anda hukuki yazışmalar devam ediyor. Paranın ise önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor. Türkiye, böylece Uzanların açtığı tahkim  davaları nedeniyle üstlendiği 30 milyon doların 5 milyon dolarını tahsil etmiş olacak.”

Hüseyin Özay / Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde