Uzan'ın 30 Milyon Dolarlık banka hesabı bulundu

Uzan'ın 30 Milyon Dolarlık banka hesabı bulundu

11 yıldır Uzanların peşini bırakmayan Motorola, şimdi de Uzanlara ait BAE’deki 30 milyon dolarlık banka hesabına el konulmasını istedi.

Uzan'ın 30 Milyon Dolarlık banka hesabı bulundu
16px
24px
17.09.2014 22:42
ABONE OLgoogle
ABD’de 2003 yılında Motorola tarafından Uzan ailesine açılan dolandırıcılık davasında verdiği kararlarla adeta ailenin sonunu getiren ünlü yargıç Jed Rakoff, Uzanların 2 milyar dolardan fazla borçlu olduğuna ve 1 milyar dolar cezai tazminat ödemeye hükmetmişti.

Motorola, bu paranın önemli bir bölümünü TSMF’nin Telsim ve Uzanlara ait diğer mal satışlarından elde edilen gelirlerle geri almasına rağmen alacaklarının son kuruşuna kadar peşinde olduğunu New York’taki Federal Temyiz mahkemesinde de gösterdi.
 
Motorola geçtiğimiz yıl Uzanlar aleyhine yeni bir dava açarak, aileye ait dünyadaki tüm bankalardaki hesapların ve gayrimenkul varlıklarının tespit edilip bunlara el konulmasını istemişti.

Şirket yine bu kapsamda Uzanlara ait olduğunu ileri sürdüğü Ürdün ve Birleşik Arap Emirlileri (BAE) ortak bankası Jordan Dubai Islamic Bank’ın BAE’deki Standard Chartered Bank şubesi hesaplarındaki 30 milyon doları tespit ederek bu paraya el konulmasını talep etmişti.

BU KEZ UZAN LEHİNE KARAR VERDİ 

Ancak, bu davaya da bakan Federal yargıç Jed Rakoff, bu kez Uzanlar lehine karar alarak New York yasalarının Motorola’ya BAE’deki banka hesaplarına el koyma hakkı vermediğine hükmederek 30 milyon doların Uzanlarda kalmasını sağlamıştı. 
 
Motorola’nın 11 yıldır ABD’deki Uzan davasına bakan avukatı Howard Stahl ise yargıç Rakoff’a itiraz ederek kararın doğru olup olmadığını öğrenmek için 16 Eylül’de Albany şehrindeki New York Temyiz Mahkemesi’ne sordu.
 
Temyiz Mahkemesine açtığı davada Motorola aleyhine verilecek olan bir kararın Uzanların bu parayı Motorola’nın artık ulaşamayacağı bir başka yere aktarmalarına neden olacağını belirten Avukat Stahl, "Biz bu işi BAE’de bitirene kadar  para İsviçre ya da Cook adalarına kaydırılacaktır" dedi. 
 
Temyiz davasında Standard Chartered Bank’ı temsilen katılan Bruce Clark ise verdiği ifadede mahkemenin Uzanlara ait olan parayı bankadan vermesini istemesinin New York mahkemelerinin  bireysel banka şubelerini ayrı tüzel kişilik olarak görme kuralını ihlal edeceğini kaydetti. 
Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde