Uzakdoğu’ya karşı Maddam

Uzakdoğu’ya karşı Maddam

Kadın ve erkek iç giyimi üretiminde Türkiye’nin önde gelen şirket, Uzakdoğu'ya açılıyor

Uzakdoğu’ya karşı Maddam
16px
24px
28.06.2013 15:46
ABONE OLgoogle

Kadın ve erkek iç giyimi üretiminde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Yeni İnci, pazardaki konumunu güçlendirmek amacıyla bir süredir ciddi yatırımlar yapıyor.

Bayrampaşa’daki fabrikasının birkaç bina ötesinde bulunan 6 bin metrekarelik bir binayı geçen yıl satın alan şirket, böylece yıllık üretim kapasitesini 2.5 milyondan 3 milyon adede çıkarmıştı. Ancak firma bununla da yetinecek gibi görünmüyor. Çünkü kapasitesini kısa bir süre içinde 5 milyon adede çıkarmayı planlıyor. Bunun için üçüncü tesis için çalışmalara şimdiden başlanmış durumda. Bu arada İstanbul Ümraniye ve Avcılar ile Kırklareli’nde tamamen Yeni İnci’ye üretim yapan üç şirketin olduğunu da hatırlatalım.

Üretim altyapısını büyüten firma, pazar yapını artırmaya yönelik hazırlıklarını da tamamlamış durumda. Halen Yeni İnci ve Kitaro olmak üzere iki markasıyla piyasada yer alan şirket, Maddam ismiyle yeni bir marka daha çıkarmak için bir süredir hazırlık yapıyordu.

Yeni İnci Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Atakan, bu markayı daha çok Uzakdoğu’dan ithal edilen ürünlerle rekabet etmek amacıyla piyasaya süreceklerini belirtiyor. Atakan, ağırlıklı olarak sutyenden oluşan Maddam markalı ürünlerin fiyat bakımından ulaşılabilir olacağının özellikle altını çiziyor. Maddam önümüzdeki temmuz ayında tüketicilerle buluşacak.

Bu arada Yeni İnci, Maddam’ı mağaza zinciri haline getirmeyi de planlıyor. Atakan, bu mağazalarda iç giyimin yanı sıra çorap, kozmetik ve aksesuar gibi farklı ürünleri de satacaklarını söylüyor. Atakan, bu markanın ismiyle yaklaşık 30 mağaza açmayı planladıklarını, bunların tamamını kendilerinin işleteceğini söylüyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde