Uyuşturucudan ünlü sanatçılara hapis şoku

Uyuşturucudan ünlü sanatçılara hapis şoku

Ünlü isimlerin aralarında bulunduğu 53 tutuksuz sanığın yargılandığı "uyuşturucu davası"nda savcı mütalaasını açıkladı.

Uyuşturucudan ünlü sanatçılara hapis şoku
16px
24px
20.05.2015 11:13
ABONE OLgoogle
Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut, Mehmet Erdem ve Koray Candemir gibi ünlü isimlerin aralarında bulunduğu 53 tutuksuz sanıklı 'Uyuşturucu Davası'nda' duruşma savcısı 18 sayfalık mütalaasını açıkladı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 7. duruşmaya 5 tutuksuz sanık katıldı. Diğer tutuksuz sanıkları ise avukatları temsil etti.

22 SANIĞA UYUŞTURUCU KULLANMAKTAN 2'ŞER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Duruşma savcısı Ümit Özkan mütalaasında, Kenan İmirzalıoğlu, Sinem Gürtekin, Murat Yıldırım, Orçun Koray Candemir, Cemil Büyükdöğerli, Kaan Uysaler, Özgür Çakıt, Duygu Yetiş, Selma Yılmaz, Uğur Bilgin, Sarp Apak, Kaan Razgırar, Onur Buldu, Murat Eken, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Erdem Baş, Mustafa Şinasi Yurtsever, Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı için sadece "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 1'er yıldan 2'şer yıla kadar hapis cezası talep etti.

19 SANIĞIN 17'ŞER YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Aralarında Mehmet Erdem, Eray Özbal, Şahin Irmak, Ahmet Yılmaz, Recep Davulcu, İbrahim Bayraktar, Özhan Binici, Nusret Aldemir, Ahmet Çardak, Ahmet Sağlam, Gökhan Akpınarlı, Murat Özbudak, Eray Türkmen, Cihan Güçlü, Barış Güney, Abdurrezak Şin, Zeki Yalçın, Cemil Zirek, Mehmet Kaya Hakyemez için ise, "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" ve "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçlarından 6'şar yıldan 17'şer yıla kadar hapis cezası istedi.

11 SANIĞIN 15'ER YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Ünlü isimlerden Rıza Kocaoğlu, Fırat Dağdaş, Dilek Dağdaş, Burhan Albayrak, Aydın Kardaş, Mehmet Fırat Alyamaç, Mustafa Çardak, Murat Yaşar, Şengül Yaşar, Gül Zirek, Vedi İzzi için ise sadece "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan 5'şer yıldan 15'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

SANIK POLİSE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Mütalaada, tutuksuz sanıklardan polis memuru Fatih Argin'in Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli polis memuru olduğu, sanık Hakan Yılmaz ile tanıştığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından içerisinde ünlü şahısların da bulunduğu soruşturma kapsamında yapılan operasyondan sonra teknik takip altında bulunan Hakan Yılmaz'ı aradığı belirtildi. Argin'in, Hakan Yılmaz'ı arayarak yapılan bu operasyonun devamının geleceği ve dikkatli olması gerektiğini söylediği, Yılmaz'ın da bu bilgiyi uyuşturucu madde kullanan kişilere aktardığı bu aşamadan sonra teknik takibin sekteğe uğradığı ifade edildi.

Hedef şahışları telefon görüşmelerini azalttığı ve şifreli konuşmaya başladığı bu şekilde Hakan Yılmaz'ın şoförlüğünü yapan sanık Ahmet Sağlam'ın dolaysıyla onunla irtibatlı olduğu diğer sanıkların operasyon bilgisini öğrenmelerini sağlayarak görevi kötüye kullandığının anlaşıldığı ifade edildi. Mütalaada Fatih Argin'in "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisi talep edildi. 

"SUÇ ÖRGÜTÜNE RASTLANILMADI"

Mütalaada ayrıca aralarında Fırat Dağdaş'ın da bulunduğu 15 sanık hakkında ise "suç örgütü kurmak" suçundan mahkumiyete yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatini istedi.

AVUKAT, BERAAT EDEN ENGİN ALTAN DÜZYATAN'I EMSAL GÖSTERDİ

Söz alan sanık Cemil Büyükdöğerli'nin avukatı, savcının mütalaasına katıldığını belirterek, "Müvekkilim uyuşturucu kullandığı hususunda ikrarı vardır. Müvekkilim daha önceden dosyası tefrik edilen Engin Altan Düzyatan'a uyuşturucu temin ettiği iddiası vardı. Engin Altan Düzyatan yargılandığı Sulh Ceza Mahkemesi'nde beraat etmiştir. Bu karar kesinleşmiştir" dedi.

DURUŞMA EKİM AYINA ERTELENDİ

Diğer avukatlar da beyanda bulunmak için süre istedi. Sanık ve avukatlarına beyanda bulunmaları için süre veren mahkeme duruşmayı 15 Ekim 2015 tarihine erteledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde