Uyuşturucu baronunun pandemi taktiği tutmadı

Uyuşturucu baronunun pandemi taktiği tutmadı

‘Bataklık' baronu Nejat Daş'ın uyuşturucu paralarını yurtdışından uçakla kurye olarak kullandığı akrabalarına getirttiği, salgın nedeniyle uçuşlar yasaklanınca sevkıyatın TIR'larla yapıldığı öğrenildi.

Uyuşturucu baronunun pandemi taktiği tutmadı
16px
24px
06.07.2020 14:17
ABONE OLgoogle

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu olarak nitelendirilen ‘Bataklık’ soruşturmasında zehir baronları Nejat Daş ve Çetin Gören’in para trafiği deşifre oldu.

Finansal işlemlerin Sultanahmet’teki döviz bürosu aracılığıyla yönetildiği, zehir paralarının da yurtdışından uçaklarla kurye olarak kullanılan akrabalara getirtildiği saptandı. Ancak Kovid-19 salgını nedeniyle uçuşların yasaklanması üzerine paraların TIR’larla taşındığı, sınırlardaki işlemleri ise şebeke içindeki polislerin yaptığı belirlendi. Paraların güvenliğini sağlayıp çeteye operasyonları önceden haber verdiği anlaşılan bir emniyet müdürü gözaltına alındı.  ‘Bataklık’tan Türk Escobar Nejat Daş çıktı! SON SEVKIYATTA BASKIN

Akşam’dan Devrim Tosunoğlu’nun haberine göre; Daş’ın para trafiğini takip eden polisler, 24 Nisan ile 28 Nisan’da yurda giriş yapan iki şüpheli TIR’ı durdurdu.

Aramalarda 400 bin Sterlin, 250 bin Pound ve 400 bin Danimarka Kronu’na Daş’a ulaşmadan el konuldu. 1 Mayıs’ta da takipteki TIR’a zulalanan 300 bin sterlini Çatalca’da teslim alan Daş’ın adamları suçüstü yakalandı. 30 Haziran’daki büyük operasyonda ise toplam 70 milyon lira ele geçirilmişti. 

ELEBAŞLARI TUTUKLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Daire Başkanlığı, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan 67 kişiden aralarında Nejat Daş ile Çetin Gören’in de bulunduğu 34’ü tutuklandı. 33 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

OPERASYONA BAKAN’DAN ONLINE TAKİP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 30 Haziran sabahı saat 06.00’da ‘Batalık Operasyonu’nu telekonferans yöntemiyle takip ettiği ve ekipleri kutladığı öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde