Uyuşturucu baronuna operasyonda Cinayet Büro Başkomiseri de gözaltına alındı

Uyuşturucu baronuna operasyonda Cinayet Büro Başkomiseri de gözaltına alındı

Uluslararası çete lideri ve uyuşturucu baronu İranlı Naji Sharifi Zindaşti İstanbul'da yakalandı. Çete ile bağlantısı olduğu öne sürülen Cinayet Büro Başkomiseri F.Y. de gözaltına alındı

Uyuşturucu baronuna operasyonda Cinayet Büro Başkomiseri de gözaltına alındı
16px
24px
16.04.2018 05:33
ABONE OLgoogle

Büyükçekmece'de geniş bir kamera ağıyla donatılan villasında 6 Nisan'da 9 adamıyla yakalanan Naci Şerifi Zindaşti'nin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Polise göre Zindaşti, geçen yıl 31 Ekim'de öldürülen avukat Kudbettin Kaya cinayetinden ve sonrasında hakkında yakalama kararı çıkarılmadan önce yasal yollardan Türkiye dışına çıktı. İzini kaybettirmek için 'yurtdışına kaçtı' izlenimi vermeye çalışan Zindaşti, bir süre sonra da sahte kimlikle kaçak yoldan Türkiye'ye döndü.

Uyuşturucu baronu İranlı Naji Sharifi Zindaşti’nin yakalandığı operasyonun ardından çeteyle bağlantısı olduğu iddiasıyla eski Cinayet Büro Başkomiseri F.Y. de gözaltına alındı.

2014’te Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürmesi olayını azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan Orhan Üngan, uyuşturucu hesaplaşmalarındaki cinayetlere F.Y. ile birkaç polisi rüşvet almakla suçlamıştı.

Zindaşti’nin, F.Y.’yi Dubai’ye tatile gönderdiğini iddia eden Üngan, ikilinin mesajlaşmalarını da delil olarak mahkemeye sunmuştu.  İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti İstanbul’da yakalandı

Öte yandan Zindaşti’nin villasına yapılan baskında, 30 Nisan 2017’de Maslak’taki silahlı saldırıda GEM TV sahibi İranlı asıllı İngiliz vatandaşı işadamı Saeel Karimian ile ortağının öldürülmesiyle ilgili aranan A.K.’nın da yakalandığı ortaya çıktı.

Gazete Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre Avukat Kudbettin Kaya cinayetini aydınlatmak için çalışmalarını sürdüren polis, İstanbul ve Muğla’da önceki gün eşzamanlı operasyon yaptı.   Uyuşturucu baronu aksiyon filmlerini aratmayacak bir operasyonla yakalandı

Olaydan sonra kaçan tetikçinin terk ettiği araçta bulunan parmak izlerinden yola çıkarak isimleri belirlenen şüphelilere yönelik birçok adres basıldı. B.K., İ.K.A., E.A., ve A.T.’nin gözaltına alındı.

YABANCI TETİKÇİLER

Sarıyer İstinye'de 24 Aralık 2014'te Ali Ekber Akgün (40) cinayetinde yabancı tetikçiler kullanıldığı ve cinayetin uluslararası hesaplaşma sonucu işlendiği iddia ediliyor. 'Kimyasal Ali' lakaplı Akgün, İspanya'da 'Scarface' lakaplı Samir Bouyakhrichan (30) ve Amsterdam'da Okan Fidan'ın (44) cinayetleri dâhil 12 infazda adı geçen Kaplumbağalar Çetesi'nin (The Turtles) üyesi olan yabancı tetikçiler ile Zindaşti'nin bağı araştırılıyor. Yönettiği suç örgütündeki çekirdek kadroyla birlikte yakayı ele veren Zindaşti'nin adının karıştığı farklı ülkelerdeki 9 cinayet mercek altında.

Uyuşturucu kaçakçıları Orhan Ünğan, İlhan Ünğan ve Çetin Koç, 2014'te Yunanistan'da yakalanan 2 ton eroini ihbar ettiği iddiasıyla Zindaşti'yi öldürme kararı aldı. Zindaşti'nin aynı yıl Büyükçekmece'de hedef alınan cipindeki kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve yeğeni Devrim Öztunç öldü.

Saldırıyı Orhan Ünğan'ın talimatıyla yaptıkları iddia edilen Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar ise Aralık 2014'te Küçükçekmece'de öldürüldü.

Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin'in 24 Aralık 2014'te çapraz ateşle öldürülmesi olayı da araştırılıyor.
 Zindaşti'ye sorulacak bir cinayet de 2014'te İstanbul'da öldürttüğü iddia edilen ortağı Shahid Ahmed olacak. Ahmed'in bir demire bağlanan cesedi Marmara Denizi açıklarına atıldı.

Zindaşti'nin bu infaz sonrası uluslararası uyuşturucu baronu olduğu ileri sürülen Urfi Çetinkaya'ya haber göndererek "Ben değil, ortağım size ihanet etti, ben de cezalandırdım. Öldürdüm" dediği fakat bir ihbar sonrası yaşanan bu olaya ikna olmayan Çetinkaya'nın Zindaşti hakkında infaz kararı verdiği iddia ediliyor. Öte yandan Naci Şerifi Zindaşti'ye 'bilgi sızdırdıkları' şüphesiyle 1'i başkomiser 3 polisin gözaltına alındığı iddia edildi.

TOPUZ İLE BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Ergenekon'da 'terazi' kod adıyla itirafçı yapılan Zindaşti'nin, FETÖ'den tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'la olan ilişkisi de araştırılıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde