Üst yönetime en fazla ödeme yapan QNB Finansbank'tan personele 'istifa et' teklifi

Üst yönetime en fazla ödeme yapan QNB Finansbank'tan personele 'istifa et' teklifi

QNB Finansbank’ta çok sayıda çalışana mesaj gönderilerek bölge müdürü ile görüşme gerçekleştirmesi gerektiğinin belirtilmesi, işten çıkarma dalgası korkusu yaşanıyor

Üst yönetime en fazla ödeme yapan QNB Finansbank'tan personele 'istifa et' teklifi
16px
24px
15.10.2020 12:00
ABONE OLgoogle

Kriz bankacık sektörü çalışanlarını olumsuz etkilemeye başladı. QNB Finansbank, bazı personellerine anlaşmalı istifa teklifi sundu.

Mali yapısı ve piyasa pazar payı olarak en iyi bankalar arasında yer alan QNB Finansbank'ın 2020 ilk 6 ayda karı ilk kez düşmüştü.  Körfez sermayeli bankada yüzlerce personel katliamı!

Paramedya'nın haberine göre dün akşam saatlerinde çok sayıda personele davet elektronik postası atıldı. Bugün bölge müdürlüklerinde yapılan görüşmelerde personele kıdem tazminatı haricinde maaş teklifi yapıldı.

Alınan bilgiye göre, 5 yıllık personele 5 maaş, 10 yıl 8 maaş, 15 yıl üstü personele ise 12 maaşa kadar teklifte bulunuldu. Bazı personellerin bu teklifi kabul ettiği  iddia ediliyor.

İLK KEZ KARI DÜŞTÜ

Bugüne kadar bilanço olarak dikkatleri üzerinde toplayan QNB Finansbank'ın ilk kez karı 2020 ilk 6.aylık bilançoda düşmüştü.

Üst Yönetime en fazla ödeme yapan banka!

QNB Finansbank, bankacılık dünyasında en fazla üst yönetime ödeme yapan banka olarak biliniyor.

Aktif Büyüklük açısından kendisinden daha büyük bankalardan bile kat ve kat daha fazla ödemeyi yaptığı 2020 ilk 6 aylık bilançosunda  görülmüştü. 2019 ilk yarısında Üst Yönetime 95 milyon TL ödeme yapan banka 2020 ilk yarısında 103,3 milyon TL ödemeye çıkardığı görüldü. Kulis: Finansbank'ta Bin çalışan İK'ya çağrıldı! Ya istifa et, ya ücretsiz izin...

Bu ödeme ile Türkiye’deki bankaların Kamu, Yerli ve Özel Bankalar arasında “Üst Yönetime en fazla ödeme yapan banka” unvanını da devam ettirmiş oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde