Üst yöneticilerde yaprak dökümü

Üst yöneticilerde yaprak dökümü

Tüm dünya ekonomik krizle boğuşurken son 1 ayda Türk şirketlerinde çalışan 36 üst düzey yönetici görevlerinden ayrıldı.

Üst yöneticilerde yaprak dökümü
16px
24px
18.12.2008 08:17
ABONE OLgoogle

Kasım ayında Türk şirketlerinde çalışan üst düzey yönetim kadrolarında tam anlamıyla yaprak dökümü yaşandı. Hisseleri borsada işlem gören 26 şirkette çalışan 36 üst düzey yönetici son 1 ayda çeşitli nedenlerle görevlerinden ayrıldığını açıkladı.

Global ekonomik krizin yarattığı büyük dalgalanmada şirketini iyi yönetemeyenlerin görevine son verilmesinin yanında başarılı yöneticilerin başka şirketlerden gelen teklifleri değerlendirmek için görevinden ayrıldığı söyleniyor. Yönetimle anlaşamama ve görev sürelerinin sona ermesi de şirketlerin üst kademelerindeki hareketliliğin diğer nedenleri olarak sıralanıyor.

Üst yönetim kadrolarında yaşanan “kan değişiminin” ise belli sektörlerde yoğunlaşmadığı çimento sektöründen bankacılığa, boya sanayiinden gıdaya kadar farklılık gösterdiği dikkat çekiyor. Kasım ayı başından bu yana 5 şirketin genel müdürü istifa ederken 4 yönetim kurulu başkanı da görevinden ayrıldığını bildirdi. Söz konusu dönemde 8 genel müdür yardımcısının ve 13 yönetim kurulu üyesinin de Kasım ayında görevlerini bıraktıkları açıklandı.

Bisaş 41 çalışanını işten çıkaracak

BİsaŞ Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, dokuma bölümünde çalışan 41 kişinin iş akitlerinin feshedileceğini bildirdi. Bisaş Tekstil'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen yazıda, yönetim kurulunun aldığı karar gereğince, 1 Aralık 2008 tarihli Türkiye İş Kurumu İnegöl Şube Müdürlüğü'ne yapılan kısa çalışma ödeneğinden yararlanma talebine verilecek cevabın süresinin uzaması şirketi mali sıkıntıya sokacağı için bu talebin iptal edilmesine karar verildiği belirtildi. Açıklamada, “Bu nedenle iş yerimizin dokuma bölümünde çalışan 41 kişinin iş akitlerinin feshedilmesine karar verilmiştir” denildi.

Ufuk Korcan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde