Üsküdar’ın en değerli yeşil alanı otel olacak

Üsküdar’ın en değerli yeşil alanı otel olacak

Üsküdar Altunizade Oymacı Sokak’ta bulunan; yeşil görüntüsüyle ve konumuyla bölgenin en değerli arazisi olarak gösterilen alan Arap kökenli firmaya 39 yıllığına tahsis edildi..

Üsküdar’ın en değerli yeşil alanı otel olacak
16px
24px
01.09.2015 08:18
ABONE OLgoogle
İstanbul’un Üsküdar ilçesinin en değerli yerinde bulunan arazide, belediyeden aldıkları tapu tahsis belgesi ile yarım asra yakın süredir ikamet eden 30’u aşkın hak sahibi, 5 yıllık bir hukuki süreç sonrasında peyderpey 5 kuruş para almadan zorla çıkartıldı.

Mahkeme tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen arazinin otel yapılmak üzere arkasında TÜRGEV’in bulunduğu Arap kökenli firmaya 56 milyon lira karşılığında 39 yıllığına tahsis edildiği iddia edildi.

 Üsküdar Altunizade Oymacı Sokak’ta bulunan; yeşil görüntüsüyle ve konumuyla bölgenin en değerli arazisi olarak gösterilen 17 bin 750 metrekaralelik alan Bölge İdare Mahkemesi’nin hak sahipleri lehinde verdiği karara rağmen Danıştay kararı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verilerek, ihale usulüyle ismi açıklanmayan bir firmaya kiralandı. 

47 YILDIR KULLANIYOR

Araziden mahkeme kararıyla zorla çıkarılanlardan Salih Yıldırım isimli vatandaş, 47 yıldır arsayı tapu tahsis belgesi ile kullandığını ifade ederek, “Paramızı vererek aldık. Tapu tahsis belgelerimiz var. Mahkemeleri kazanıyoruz. Ama Danıştay’ı ayarlamışlar. Burayı arkasında TÜRGEV’in olduğu söylenen bir firmaya vermişler. Otel yapacaklarmış. 400’e yakın meyve ağacını kesecekler” dedi.

Arazisine ‘orman’ diye el konuldu 997 bin lira kazandı

Bu arada Sakarya’nın Sapanca ilçesinde arazisi ‘orman şerhi’ konularak elinden alınan vatandaşın açtığı davada mahkeme, vatandaşı haklı bularak devleti 997 bin lira tazminata mahkûm etti. 

Nuri Soylu/Meydan gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde