Üsküdar Belediyesi, kamu binalarını Ensar Vakfı'na tahsis etti

Üsküdar Belediyesi, kamu binalarını Ensar Vakfı'na tahsis etti

AK Partili Üsküdar Belediyesi, biri Sultantepe Mahallesi'nde diğeri de Bulgurlu Mahallesi'nde bulunan iki kamu binası, kamuoyunun gündemine yurtlarında yaşanan çocuk tacizleriyle gelen Ensar Vakfı'na ücretsiz tahsis edildi.

Üsküdar Belediyesi, kamu binalarını Ensar Vakfı'na tahsis etti
16px
24px
08.02.2018 05:17
ABONE OLgoogle

BirGün gazetesinden Uğur Şahin'in haberine göre, çocuklara yönelik istismar vakalarıyla sık sık gündeme gelen Ensar Vakfı’na biri Sultantepe Mahallesi’nde diğeri de Bulgurlu Mahallesi’nde bulunan iki kamu binası, 49 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi.

Belediye, ayrıca Hafızlar Derneği’ne de 'Kur’an eğitim ve öğretimi vermek, imamlar, hatipler, müezzinler yetiştirmek' amacıyla bir kamu binası tahsis etti.

BELEDİYE BAŞKANI, VAKFIN MÜTEVELLİ HEYETİNDE

Teklifler, Üsküdar Belediye Başkanı, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Hilmi Türkmen’in imzasıyla pazartesi günü belediye komisyonlarına gönderildi. 

Ardından Üsküdar Belediye Meclisi’nde görüşüldü ve CHP’li üyelerin itirazına rağmen, oyçokluğuyla kabul edildi.

Ensar Vakfı’na ‘49 yıllık bedelsiz tahsis’e tepki gösteren İBB’nin CHP’li Meclis üyesi Nezih Küçükerden, şunları söyledi:

 “Hilmi Türkmen’in Ensar Vakfı’nın Mütevelli Heyeti’nde olması oldukça manidardır. Bu insanların birçoğu zengin insanlar. Madem yönetimdesiniz, kendi paranızla alın arsalarınızı ve binalarınızı. Gariban halkın parasından Ensar Vakfı’na bina tahsis etmek doğru değildir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde