Urla villaları ile ilgili şok iddialar

Urla villaları ile ilgili şok iddialar

​Mustafa Latif Topbaş’a ait oldukları açıklanan Urla Zeytineli köyü Hacılar Koyu’nda inşa edilen villalarla ilgili yeni iddialar gündeme geldi..

Urla villaları ile ilgili şok iddialar
16px
24px
04.08.2014 13:08
ABONE OLgoogle
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi

Mustafa Latif Topbaş’a ait oldukları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Urla Zeytineli köyü Hacılar Koyu’nda inşa edilen ve ikisinin Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen villaların 3. derece sit alanına dönüştürüldüğü iddiasını sordu.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Mustafa Latif Topbaş’a ait oldukları Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Urla Zeytineli köyü Hacılar Koyu’nda inşa edilen ve ikisinin Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen villaların inşa edildiği ve 1. derece sit alanından usulsüz olarak 3. derece sit alanına dönüştürüldüğü yönünde ciddi şüphelerin bulunduğu 20 hektarlık (20 bin metrekare) alanda keşfedildiği iddia edilen Antik Roma dönemine ait paha biçilemez mozaiklerin villaların inşaatından önce gizlice başka bir yere/yerlere nakledildikleri iddiası doğru mudur?

İddia doğruysa, paha biçilemez değerde olmalarına rağmen yasadışı yollardan her birine en az 20 milyon dolar değerinden rahatlıkla alıcı bulunabildiği belirtilen ve onlarca adet oldukları iddia edilen antik mozaikler hangi tarihte, kimler tarafından ve nereye / nerelere nakledilmişlerdir?

Mustafa Latif Topbaş’a ait oldukları Recep Tayyip Erdoğan tarafından da açıklanan Urla Zeytineli köyü Hacılar Koyu’nda inşa edilen ve ikisinin Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen villaların inşa edildiği 1. derece sit alanının kapsadığı arazide bulunduğu iddia edilen Antik Roma dönemine ait tüm tarihi eserlerin tam listesi nedir? 

Söz konusu arazi hangi tarihte 1. derece sit alanı olarak tescil edilmiştir? 

Arazinin 1. derece sit alanı olarak belirlenmesi yönünde hazırlanan rapor hangi tarihte hangi yetkilerce hazırlanmıştır?

Arazinin 1. derece sit alanı olarak belirlenmesinin gerekçesi olarak hazırlanan arkeolojik değerlendirme raporunun tam metni nedir?

Arazinin 3. derece sit alanına dönüştürülmesi sonrasında yasal prosedür gereği yapılması gereken sondaj kazıları yapılmış mıdır; yapılmışsa hangi tarihte hangi kurumlar tarafından yapılmıştır?

Sondaj kazılarına ait resmi raporlar düzenlenmiş midir?

Sondaj kazılarına dair tüm resmi raporların tam metinleri nelerdir?

Mustafa Latif Topbaş’ın 34 yıl önce 7 arkadaşıyla birlikte satın aldığını ve inşaatlarına başladıklarını açıkladığı ancak Google Earth görüntülerinden de anlaşıldığı üzere inşaatlarına 2013 yılında başlandığı ortaya çıkan Urla Zeytineli köyü Hacılar Koyu’ndaki söz konusu 20 hektarlık arazinin Mustafa Latif Topbaş ve bahsettiği 7 kişi adına tapu kayıtlarına tescil edildiği tarih nedir?"
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde