Ünlüler ticarete atılıyor: İşte gözde işler

Ünlüler ticarete atılıyor: İşte gözde işler

Dizi ve filmlerde görmeye alıştığımız oyuncular son zamanlarda ticarete yatırım yapıyor.

Ünlüler ticarete atılıyor: İşte gözde işler
16px
24px
07.04.2015 07:33
ABONE OLgoogle
Dizi ve filmlerde görmeye alıştığımız oyuncular son zamanlarda ticarete yatırım yapıyor. Beren Saat ‘BİS’ isimli mekânı açarak ticarete atılırken, Bergüzar Korel ise kurabiyelerini satacağı dükkânının hazırlığı ile meşgul.

Hiç şüphe yok ki çok yönlü olmak oyunculuğun gerekliliği. Şarkı söylemek, kılıktan kılığa girerek izleyiciyi role inandırmak artık oyunculukta kaçınılmaz olanlardan. Fakat şimdilerde oyuncularımızın merak saldığı başka bir alan var; Ticaret. Dizileri ve filmlerindeki rolleri ile hafızalarımıza kazınmış isimlerin açtığı restoranlar, dükkânlar son günlerin en çok konuşulan konularından biri.

Hatta öyle ki bazıları film ve dizi projelerine ara vererek tamamen ticarete konsantre oluyor. Oyunculuğa bir süre ara veren Beren Saat, geçtiğimiz günlerde Ankara’da BİS adlı bir mekân açtı ve ticaret hayatına başlamış oldu. Mekânın açılışında eşi Kenan Doğulu sahne aldı. Bergüzar Korel ise oynadığı dizinin finalinden sonra yapımlara ara vereceğini söyledi. Cihangir’de son hazırlıkları ile uğraştığı dükkânında kendi yaptığı kurabiyeleri satacak olan Korel, organik besinler de satmayı düşünüyor.

Oynadığı başrollerle oyunculuğunu devam ettiren Burak Özçivit, aile geleneğini sürdürüyor. Ünlü oyuncu, yıllar önce açtığı ‘Bali Bey’ isimli döner restoranını işletiyor. “Dört kuşak kebapçıyım.” diyen Özçivit, geçtiğimiz yıllarda verdiği bir röportajda “Benim bu işe kalkışmamın birinci sebebi dedeme olan vefa borcumu ödemek. Kadere bak ki yıllarca Ünlülere hizmet eden dedenin torunu, ünlü olunca onu sevenlere hizmet edecek.

İkincisi de ailemizin geleneğini devam ettirebilmek. Üç jenerasyonun birikimini ortaya serdiğim zaman bunu ünlü olduğum için değil, işi bildiğim için yaptığımı herkes anlayacaktır zaten.” ifadelerini kullanmıştı. Hepimizin bildiği gibi İbrahim Tatlıses’in sahip olduğu Çiğ Köfte ve Tatlıses Kebap zincirleri de hâlâ ticarete devam ediyor. Oyuncu Erkan Petekkaya ise açtığı kasap dükkânı ile yıllar önce ticarete atılan ünlüler arasında.

Geçtiğimiz günlerde dükkânın-daki müşterileri ile ilgilenirken kameralara yansıyan oyuncu Ozan Güven, oyunculuğun yanı sıra Beşiktaş’taki ayakkabı mağazasını kapatmayarak ikinci şubesini de Nişantaşı’nda açtı. Bir süredir ekranlarda yer almayan oyuncu Pınar Altuğ, bu sürede boş durmayıp kendi tasarımlarını markalaştırarak ticarete katıldı.

Annesi adına oluşturduğu ‘Selma byPınarAltuğ’ markası ile Altuğ, kendi tasarımları olan takıları satışa sundu. Takıya olan merakından dolayı böyle bir işe giriştiğini anlatan Altuğ, “Annem gibi ben de mücevheri hep çok sevdim. Genç yaşlardan itibaren kendime takı almak istediğimde para biriktirdim. Küçücük de olsa, kuyumcularda kendi takılarımı yaptırdım. Bu tutkumu paylaşmaya karar verdiğim an annem bir şekilde yanımda olmalıydı ve bana öğrettiği bu zevki paylaşmalıydık. Özel bir annenin, kıymetli kızına bıraktığı ölümsüz anı ve zevklerin bir karması olan Selma byPınarAltuğ markası böyle doğdu.” dedi.

Bir süre sonra çocuğunu kucağına almayı bekleyen Ece Erken de Temalı alışveriş sitesi Geliyore’ye ortak olarak bu yola girenlerden. 

YASEMİN ÖZLİLHAN'DAN ÇOCUK MARKASI

Evlendikten sonra oyunculuğa ara veren Yasemin Özilhan ise görümcesi İpek Özilhan ile birlikte bir çocuk giyimini Türkiye’ye getirerek iş kadını olanlardan. Çoğu zaman mağazalarını kontrol eden Özilhan, işin başından ayrılmıyor. Şarkıcı ve oyuncu Hülya Avşar da geçtiğimiz yıllarda adını markalaştırarak hazırladığı tişörtler ile uzun süredir piyasada.
Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde