Ünlü yatırımcı altınlarını ne yapacak?

Ünlü yatırımcı altınlarını ne yapacak?

Ünlü yatırım gurusu Jim Rogers, altın fiyatlarındaki aşağı yönlü hareket için ne dedi?

Ünlü yatırımcı altınlarını ne yapacak?
16px
24px
20.03.2013 13:54
ABONE OLgoogle

Avrupa Bölgesi'ndeki negatif görünüme rağmen, Türkiye'nin yatırım listesinde yer aldığının belirten Rogers, ''Türkiye önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yatırım yapmak istediğim bir ülke. Türkiye ekonomisi krizde iyi iş çıkardı. Eğer Türkiye önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin ekonomik performansı yüzde 90 oranında olumluysa ve dünyanın geri kalanında yüzde -5 bir performansı varsa, tabii ki Türkiye'ye yatırım yaparım'' şeklinde konuştu.

ALTINLARINI SATACAK MI?

Altın fiyatlarındaki aşağı yönlü hareketi de değerlendiren Rogers, ''Altın fiyatlarının 1600 doların altına düşmesi durumunda biraz daha altın alımı yaparım. Altına yatırımım var ve düşük fiyatlara rağmen satmayacağım'' dedi.

Güney Kıbrıs'taki gelişmeleri de değerlendiren Rogers, Avrupa Birliği'nin 10 milyar euroluk kurtarma paketi karşılığında Rum bankalarındaki mevduatlara daha önce benzeri görülmemiş bir mevduat vergisi getirmesinin kısa vadede olmasa da uzun vadede domino etkisi yaratacağını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde