Ünlü turizm sitesi müşterisini dolandırdı!

Ünlü turizm sitesi müşterisini dolandırdı!

Ünlü turizm sitesi tatil.com, müşterisinin izni olmadan rezervasyon yapılan tatili iptal etti. İptal nedeni olarak ise rezervasyon yapılan odanın asıl fiyatının 4 katı olması gösterildi.

Ünlü turizm sitesi müşterisini dolandırdı!
16px
24px
11.02.2020 20:19
ABONE OLgoogle

Ünlü turizm sitesi tatil.com ile müşterisi arasında yaşananlar akıllara durgunluk verdi. Ekşi Sözlük’te yer alan iddiaya göre, siteden Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’ine 2 kişilik rezervasyon yaptıran müşteri, sabah kalktığında rezervasyonunun iptal edildiğini öğrendi.

4 KATI FİYATA REZERVASYON

Site tarafından sabah aranan müşteriye otel fiyatının aslında 4 katı olduğu söylenerek rezervasyonunun iptal edildiği, eğer isterse 4 katı fiyata rezervasyon işleminin yapılabileceği söylendi. İptal haklarının bulunmadığını söyleyen müşteriye sitenin cevabı ise, “isterseniz dava açabilirsiniz'' şeklinde oldu.

OTELİN HABERİ YOK

Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’ini arayan müşteri otelin rezervasyondan haberi olmadığını öğrendi. Ayrıca bu durumla ilgili bir şey yapamayacaklarını söyleyen otel yetkilileri durumun acente ile müşteri arasında olduğunu belirtti.

İşte Ekşi Sözlük’e taşınan skandal olay:

gece saatlerinde trivago'nun yönlendirdiği tatil.com sitesinden wyndham grand istanbul levent oteline 2 kişilik rezervasyon yaptırdım ve ödemesini de online olarak tatil.com sitesine yaptım. ödemeyi yaptıktan sonra ise rezervasyon onay mailim ve rezervasyon kodum geldi. rezervasyon onay maili görüntüsü
buna dayanarak ayrıca thy'den ızmir'den istanbul'a 2 kişilik uçak biletimi de satın aldım.

Sabah ise tatil.com şirketinden aranarak, rezervasyonumun iptal edildiği,
ödemenin iade edildiği, odanın şu anki fiyatının benim satın aldığım fiyatın 4 katı olduğunu, ve hala istiyorsam aynı otel için aynı odaya 4 katı fiyatına tekrar rezervasyon yapmam gerektiği söylendi.

Bana sattıkları, parasını ödediğim bir rezervasyonu iptal etme hakları olmadığını söyledim.
dedikleri şey ise: iptal ettik bile, isterseniz dava açabilirsiniz. Yetkili biri ile konuşmak istedim, ona bile bağlamadılar. verdikleri cevap: ''sizi yetkiliye bağlayamayız, sadece biz yetkiliye bilgi verebiliriz, yetkili de isterse size dönüş yapar ama garanti değil. isterseniz dava açabilirsiniz'' dediler.
bakın suç işliyorsunuz, parasını alıp bana sattığınız hizmeti kafanıza göre iptal edemezsiniz dediğimde ise yine isterseniz bize dava açabilirsiniz dediler.

Bu mu yani bu ülkede olay? isteyen istediği haksızlığı yapacak. sonra da hukuki haklarını kullanabilirsin diyecek?

Bakın bu dolandırıcılıktır. oda fiyatı yükselince sattığınız fiyattan pişman olup kafanıza göre parası ödenmiş rezervasyonu iptal edemezsiniz. ben uçak biletimi de almışım rezervasyonunuza ve onay mailinize güvenerek. ya satın aldığım odayı 4 katı fiyatına tekrar satın alıcam, ya da uçak biletimi yakıcam. bu adalet mi? her halükarda cebimden ekstradan bin tl'ye yakın bir para çıkacak.

Yazarlar destek olurlarsa sevinirim. herkes bunların yaptığı bu dolandırıcılığı görsün ve kimse bu insanlardan alışveriş yapmasın.

Destekleriniz için binlerce teşekkürler. rezervasyon iptal maili bile göndermediler. telefonla arayıp iptal ettik dediler. kendi elleriyle kanıt göndermek istemiyorlar. bu arada tüketici hakem heyeti ve dava işimi çözmüyor. rezervasyonum 3 gün sonraydı. benim 3 gün sonra kalmam lazım o otelde. 6 ay sonra sonuçlanacak davadan sonra benim ıstanbul'da 1 gün normal paraya kalma hakkı kazanmamın bana bir faydası olmayacak. ayrıca alışveriş yaparken onaylattıkları sözleşmede tatil. com sözleşme şartlarını istediği şekilde değiştirme, iptal etme vs hakkına sahiptir tarzı yazılar var. yani işin garibi şu ki resmen hukuken ben haksız durumda kalıyorum.

oteli aradım. rezervasyonu bize hiç bildirmediler bile. maalesef bizim yapabileceğimiz birşey yok. bu durum acente ile sizin aranızda dediler.

Kaynak Yeniçağ

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde