Ünlü tekstilci ‘pideci’ oluyor

Ünlü tekstilci ‘pideci’ oluyor

Hazır giyimden kazandıklarını farklı sektörlerde de değerlendiriyor. Öğrendiğimize göre şimdi de restoran işine girecek.

Ünlü tekstilci ‘pideci’ oluyor
16px
24px
18.11.2011 15:19
ABONE OLgoogle

Herry, Türkiye’nin son yıllarda hızlı büyüyen kadın hazır giyim markalarından... Bu markanın başarısının ardında Trabzon Akçabatlı işadamı Selami Sarı var. Selami Sarı, 24 yıl önce temelini attığı şirketini büyütüyor.

Bu yılı 50 milyon dolar ciro ile kapatmayı hedefliyor. Hazır giyim alanındaki hedefleri çok... Örneğin gelecek yıl erkek giyimine girerek Herryman markasını lanse edecek. Sarı, hazır giyimden kazandıklarını farklı sektörlerde de değerlendiriyor.

Örneğin Bursa’da 25 milyon dolarlık yatırımla bir termal otel kuruyor. Öğrendiğimize göre Selami Sarı şimdi de restoran işine girecek. Hatta bunun için iki hafta önce “Hayde Restoran Gıda” uvanlı bir şirket de kurdu.

Selami Sarı, dostlarının ısrarına dayanamamış ve meşhur Sürmene pidesini İstanbul’a taşımaya karar vermiş. ‘Hayde’ isimli restoran, Kasımpaşa Piyale Paşa Bulvarı üzerinde açılacak. 250 metrekarelik restoranın bir özelliği de Herry’nin yönetim merkezinin taşınacağı yeni binanın altında olması.

Bilindiği üzere Herry’in merkezi halen İstanbul Merter’de bulunuyor. Selami Sarı, bir aya kadar Kasımpaşa’daki yeni yerlerine taşınacaklarını, restoranı yeni yönetim binalarının alt katında açacaklarını söylüyor. Sarı, restoran işinde yalnız olmayacak.

Bu işte, Sürmene pidesinin adeta sırrını elinde tutan Cengiz usta ile ortak olduğunu da söyleyelim. Hayde restoranın omurgasını Sürmene pidesi oluşturacak ama zaman içinde karalahana dolması gibi yöresel yemeklerin de restoranda bulundurulacağını belirtelim. Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde