Ünlü tekstilci AVM'leri uyardı: Şuanda darboğazdan geçiyoruz

Ünlü tekstilci AVM'leri uyardı: Şuanda darboğazdan geçiyoruz

Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, "Türkiye zor zamanlardan geçti ve geçiyor, biz şirket içinde çok çabuk toparladık."

Ünlü tekstilci AVM'leri uyardı: Şuanda darboğazdan geçiyoruz
16px
24px
22.09.2016 14:42
ABONE OLgoogle
Bloomberg HT’de ekrana gelen Üst Düzey programına katılan Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Arzu Maliki’nin sorularını yanıtladı. Ayaydın, "Türkiye zor zamanlardan geçti ve geçiyor, biz şirket içinde çok çabuk toparladık. Son çeyrekte işlerin kötü olmasını beklemiyoruz" dedi. 

İşte Ayaydın'ın açıklamaları... 

AVM'LER MARKALAR KİRA TARTIŞMASI:

Eğer siz ürününüzü TL ile satıyorsanız ve kiralarınızı da dövizle ile ödüyorsanız bu sıkıntılar her zaman olacaktır. AVM'lerin markaların bu durumlarını da ciddi ciddi göz önüne alması lazım. Bazı AVM'ler kabul ediyor bazıları anlaşmayı kabul etmiyor ve o alışveriş merkezinin içinde dengeler bozuluyor. Bugün Türkiye’de örnek verebileceğim tek AVM vardır o da İstinye Park ile sahibi Zafer Kurşun. Ve ben sektör adına kendisine buradan teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye'de bir örnek her zaman ve eşit indirim yapıyor. Çünkü AVM'ler iyi markaya indirim yapıyor ama küçük bir markaya indirim yapmıyor, o markaya istersen AVM’den çık diyor. Belki de o marka sonradan büyüyecek. Özetle, indirim yapılacaksa herkese eşit indirim yapılması ve hiçbir markanın dükkanın kapanmaması lazım; aksi halde o alışveriş merkezinin dengesi de bozuluyor.

YABANCI MARKALARIN TÜRKİYE'DEN ÇIKIŞI

Sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada bir kriz var. Ben Fransa'nın en önemli katlı mağazası Galerie Lafeyette'te gidiyorum güvenlik aramasından geçiyorum orada da OHAL var ama kimse orası kötü demiyor, sıkıntı Türkiye'de var diyorlar. Yabancı markalara söylüyorum siz Türkiye'ye gelirken pazar araştırmanızı yapmadınız, rakip analizinizi yapmadınız, sonrada Türkiye'de kriz var diyorsunuz ama yanlış sizde. Zaten hesabınızı düzgün yapmazsanız siz Türkiye'de değil dünyanın hiçbir yerinde barınamazsınız.

TÜRKİYE BU KRİZİ ÇOK ÇABUK ATLATACAK VE 6 AY SONRA BİZ BUNU UNUTACAĞIZ.  TÜRKİYE'DE GEÇİCİ BİR KRİZ VAR!

Şu anda yurtdışında 15 mağazamız var, yıl sonuna kadar da 4 tane daha açacağız. Kuveyt, Azerbaycan, Bahreyn, Katar, Kıbrıs, Suudi Arabistan İran pazarına da giriyoruz kontratlarımızı yaptık önümüzdeki yıl burada 5 mağaza açacağız .2017 yılında yurtdışında yine aynı ülkelerde agresif bir büyümeyle 17 mağazamız açılacak .Şirketimizin hedefi şu anda daha fazla ihracat.

Kredi kart taksitlerinin 12 aya çıkması;

Bu karar giyim perakendeyi rahatlatacaktır. Borcu olanları da 72 aya uzatıldı sanırım bu da yani borçlar yeniden yapılandırılacak onlar da yeniden alışveriş yapabiliyor duruma gelecekler.Piyasa rahatlamış olacak.

Yeni sektörlere girmeyi düşünmüyorum geçmişte melek yatırımcı olarak değişik sektörlere yatırım yaptım .Önümüzdeki dönem tekstil sektöründeki bilgi ve birikimimi kendi sektörümüzde yeni fırsatlar kovalayacağım .Giyim perakendede yeni markalarla yol alabiliriz.

 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde