Ünlü tekstil devine kayyum ataması yapıldı

Ünlü tekstil devine kayyum ataması yapıldı

Akbulut Grubu'na bu sabah saatlerinde kayyum atandı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akbulut da FETÖ operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkan isimler arasında

Ünlü tekstil devine kayyum ataması yapıldı
16px
24px
28.07.2016 15:19
ABONE OLgoogle
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ operasyonu kapsamında Akbulut Grubu'na kayyum atandı. Şirket yetkililerin verdiği bilgiye göre kayyum ataması sabah saatlerinde meydana geldi. 

Kayyum atanan şirketler şunlar

Ertur Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm San. ve Tic. A.Ş, Erfa Mühendislik Turizm İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş, Orta Doğu Tekstil Tic. San. A.Ş., Diyalog Müşteri Hizmetleri, ODEN Enerji Mühendislik A.Ş ve BJ Tekstil Tic.San. A.Ş. 

Kayyum ataması yapılan şirketlerden Ortadoğu Tekstil, Akbulut Grubu'nun da amiral gemisi konumunda. Şirket, 40 yıla yakın bir süreden beri, sektörde faaliyet gösteriyor.

BANK ASYA İLE ORTAKLIĞI BULUNUYORDU

İnşaattan tekstile birçok şirketle ilişkisi bulunan Bank Asya'nın ortaklarından biri de Akbulut Grubu bünyesinde yer alan Ortadoğu Tekstil ve BJ Tekstil'di. Ortadoğu Tekstil'in Bank Asya ortaklığı yüzde 4.89 civarındaydı. BJ Tekstil'in ise yüzde 2,7'lik bir ortaklığı bulunuyordu.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÖZALTI KARARI ÇIKAN İSİMLER ARASINDA

Ortadoğu Tekstil'in aynı zamanda BJ Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndaki Ali Akbulut, Akbulut Grubu'nun iştiraklerinden. Bank Asya'nın yüzde 7,15'lik kısmına sahip olan Akbulut Grubu Yönetim Kurulu Başkanı bir dönem Zaman Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi olarak görev yaptı.

Akbulut şimdi ise FETÖ operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkan isimler arasında. Akbulut'un aynı zamanda yakın zamana kadar Feza Gazetecilik'te yüzde 25 hissesi vardı.

AKBULUT GRUBU'NA BAĞLI ŞİRKETLER

Tekstil, gayrimenkul yatırım ortaklığı, inşaat, enerji, tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren Akbulut Grubu'nun bünyesinde Ortadoğu Tekstil, Global Denim Dizayn Tekstil, Odtex, Akbulut Tekstil, Denim Dizayn, TAMM İnşaat, BJ Tekstil, ODEN Enerji, ERFA Mühendislik ve Aksüt yer alıyor.
Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde