Ünlü sosyetik kaç tane inek sattı?

Ünlü sosyetik kaç tane inek sattı?

Üç ay önce büyükbaş hayvancılığa başlayan Neslihan Kozanoğlu, Kurban Bayramı'nda ..

Ünlü sosyetik kaç tane inek sattı?
16px
24px
05.12.2009 12:58
ABONE OLgoogle

Üç ay önce büyükbaş hayvancılığa başlayan Neslihan Kozanoğlu, Kurban Bayramı'nda sadece iki tane boğa sattı. Sosyetik celep durumdan memnun: Aslında 50-60 tane satmayı planlıyordum ama fiyatlar düşünce vazgeçtim! Hayatta o fiyata hayvanlarımı satmazdım!

Cemiyet hayatının renkli yüzlerinden Neslihan Kozanoğlu, yaklaşık üç ay önce başladığı büyükbaş hayvan besiciliğinde ilk dersini Kurban Bayramı'nda aldı! 180 büyükbaş hayvanı olan Kozanoğlu, bayram öncesi 50-60 tanesini satmayı planlarken bayramda ancak iki boğayı satabildi. Milyon liraya yakın bir yatırım yaparak girdiği hayvancılık işinde büyük bir maceraya atılan Kozanoğlu, hayvan fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle planlarını değiştirdiğini söyledi: "Siftah olsun diye sadece iki tanesini sattım."

Yüzde yüz kardayım!

Sosyetik celep sözlerine şöyle devam etti: "Hayvan fiyatları düşünce ben de hayvanlarımı bu dönemde satmaktan vazgeçtim. Üç ay önce bin 500 liraya aldığım hayvanı, bayramda üç bin liraya sattım. Yüzde yüz kar ettim yani."

5 bin lira para eder

Beykoz'a bağlı Cumhuriyetköy'deki çiftliğinde boğa yetiştiren Neslihan Kozanoğlu, daha önce verdiği röportajda şöyle konuşmuştu: "Bayrama kadar en az 50-60 hayvanım satılacak durumda olacak. Şimdiden hayvanlara ne kadar iyi baktığımı gören köy halkı ve Beykoz Çocuk Yuvası sipariş verdi. Bayramda hayvanlarımı piyasanın altında bir rakama satacağım."

Kozanoğlu bu sözlerini bugün şöyle değerlendirdi: "Aslında 50 ya da 60 tane hayvanı satmayı planlıyordum. Ama piyasa bu kadar düşmüşken, hayatta o fiyata hayvanlarımı satmazdım. Bir üç ay daha beklediğimde hayvanlarımın değeri şu ankinin iki katına çıkacak, 5 bin liraya yakın para eder yani. Hayvanlarımı o zaman satmayı planlıyorum."

Birini öperek uğurladı

Hayvancılığın son derece kârlı bir yatırım olduğunun altını çizen sosyetik celep; Kars'tan satın aldığı 25 büyükbaş hayvanla başlayan hayvancılık serüveninden son derece mutlu olduğunu da sözlerine ekledi: "Sattığım hayvanlardan biri beni son bir kez öptü, onu öyle uğurladım. Cidden, büyüttüğünüz hayvanı satmak zor bir şeymiş!"

Aşılarını bile yapıyor

Neslihan Kozanoğlu çiftlik, tarım ve hayvancılık işiyle yaklaşık 19 yıldır ilgileniyor. İlk olarak organik tarımla işe başlayan Kozanoğlu, çiftliğindeki hayvanlarıyla birebir ilgileniyor. Kozanoğlu, gerektiğinde hayvanlarının aşılarını da yapıyor.

İdil Demirel/Günaydın

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde