Ören Bayan'ın eski sahipleri hunharca öldürüldü

Ören Bayan'ın eski sahipleri hunharca öldürüldü

İstanbul Ortaköy, Mediko -2 Sitesi’nde oturan Ören Bayan'ın sahipleri Jak Karako- Georgia Karako çifti evlerinde hunharca öldürüldü.

Ören Bayan'ın eski sahipleri hunharca öldürüldü
16px
24px
22.08.2014 14:06
ABONE OLgoogle
İstanbul Ortaköy, Mediko -2 Sitesi’nde oturan Ören Bayan'ın sahipleri Jak Karako- Georgia Karako çifti evlerinde hunharca öldürüldü.

Yakınlarının haber alamadığı Karako çiftinin cesedi ihbar üzerine eve giden polis tarafından bulundu.

Balmumcu Itri Sokak'taki Mediko 2 Sitesi'nde oturan Georgia Karako ve Jack Karako'dan haber alamayan yakınları polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine eve giden polis ekibi çiftin cansız bedenlerini buldu. Polisin olayla ilgili çalışması olay yerinde devam ediyor.

Karako çiftini, bıçakla öldürmeye çalışan, daha sonra kaçtıkları odada hunharca öldüren kişilerin bakıcı olduğu öne sürüldü. Site polis tarafından abluka altına alındı, site sakinlerinin bilgisine başvurulurken gazeteciler, site girişinde bilgi alabilmek için çalışıyor.

ÖREN BAYAN’IN ESKİ SAHİPLERİNDEN

Cinayete kurban giden Jak Karako, Türkiye’nin en ünlü iplik markalarından Ören Bayan’ı  kurucularından biri. Karako ile Moiz Dana 1968’de Ören Bayan’ı İstanbullu bir Rum’dan satın aldı. Marka, Türkân Şoray’ın oynadığı reklam filmleri ile bilinirliğini yükseltti. 1990’lara gelindiğinde ise Moiz Dana ve Jak Karako işleri oğulları izzet Karako ve Metin Dana’ya devretti. Sonraki yıllarda mali sıkıntı yaşayan Ören Bayan’ı ise bir başka şirket satın aldı. Moiz Dana ise, 2009 yılında Amerika’ya giderken yolda yaşamını yitirmişti.

DÜNYA MARKASI YAPMIŞTI

Eşi Georgia Karako ile birlikte ölü bulunan Jak Karako, Sultanhamam’da maaşla çalışan bir elemanken arkadaşı Moiz Dana ile birlikte 1968’de Ören Bayan'ı satın alıp girişimci oldu. O günlerde 200 metrekare büyüklüğe sahip bir atölye olan Ören Bayan, iki ortağın gayretleriyle 15 yıl sonra 10 ve 15 bin metrekare kapalı alana sahip iki fabrikalı bir sanayi devi haline geldi.

TÜRK SOSYETESİNE  TEKNE ALIŞKANLIĞI KAZANDIRAN ÇİFT

80'lerde Türkiye'nin sosyetesini yaz tatillerinde tekne alışkanlığı kazandıran Jak-Georgia Karako çiftinin ölümü sosyeteyi şoka sokacak.
 
Jak Karako, yakın arkadaşı Moiz Dana ile birlikte Ören Bayan markasını kuran kişidir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde