Ünlü prof'dan iş adamları toplantısında tartışma yaratan sözler: 2021’de seçim ya da başka bir olay ile iktidar değişecek

Ünlü prof'dan iş adamları toplantısında tartışma yaratan sözler: 2021’de seçim ya da başka bir olay ile iktidar değişecek

"2021 için erken seçim ya da başka bir olay ile iktidar değişikliği sonucunda ekonomide 1-2 yıllık zorlukların ardından 2025'e doğru ciddi toparlanmalar olacak…”

Ünlü prof'dan iş adamları toplantısında tartışma yaratan sözler: 2021’de seçim ya da başka bir olay ile iktidar değişecek
16px
24px
26.02.2020 12:52
ABONE OLgoogle

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD), 21 Şubat 2020 Cuma akşamı Mega Saray’da yeni üye katılım toplantısı düzenledi. Yeni üyelerin katılım belgelerinin verildiği ve rozetlerinin takıldığı toplantıya İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Yavuz konuşmacı olarak davet edildi.

Sunum eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında dünya ve Türkiye ekonomisi hakkındaki düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Yavuz’un söylediği iddia edilen ifadeler tartışmalara neden oldu. Yavuz’un konuşması Silivri’deki yerel basına da yansıdı. Arif Yavuz’un konuşmasında, “seçim olmazsa, başka bir şey olur yine iktidar değişir” dediği öne sürüldü. Yine haberde Arif Yavuz’un bu sözlerine “seçim olmadan iktidar nasıl değişecek” şeklinde itiraz edildiği, Yavuz’un da “Darbe olur demedim, demem de ama ya seçim olacak ya da başka bir şey olacak şimdilik bu kadar” şeklinde karşılık verdiği ileri sürüldü.

Supersilivri haber sitesi haberinde, Arif Yavuz’un konuşmasında söylediğini iddia ettiği ifadeler şöyle:

“-2021 için erken seçim ya da başka bir olay ile iktidar değişikliği sonucunda ekonomide 1-2 yıllık zorlukların ardından 2025'e doğru ciddi toparlanmalar olacak…”

“-Bu ülkenin çok güçlü bir kurucu iradesi var. Kurucu irade bu baskı sistemini devam ettirmeyecek. 1-2 yıl sonra her şey düzelecek. Tedbirli olun. Ya seçim ya da başka şekilde iktidar değişecek. Tedbir almak için çok uygun bir zaman. TL üzerinden kredi kullanın döviz borçlarınızı kapatın.”

“-Türkiye ekonomisinin en az 2-3 ay daha iyiye gideceği, 2020 ilkbaharda zirve yapacağı ve daha sonra geri geri gelmeye başlayacağını düşünüyorum. Daha sonra bir dip yapacak. Bu dibin olduğu yer ya erken seçim ya da başka bir önemli olay olabilir. Ondan sonra toparlanma başlayacak 2025 ekonomi tekrar zirve yapacak. Firmalara diyoruz ki şu an 1-2 yıl çok dikkatli olun, yatırımlarınıza, borçlanmanıza dikkat edin. Doların 7 TL'yi Euro'nun da 8 TL'yi geçeceğini düşünüyoruz bir yılın içinde dolayısıyla döviz borçlanmayın. 2021'den sonra Dolar tekrar 5'lelere kadar düşmeye başlayacak 2-3 yılda. Geleceği Allah bilir ama bizim öngörümüz böyle işliyor…”

“-Türkiye'nin 450 Milyar Dolar borcu var. 400 Milyar'ı Batı kaynaklı. Bizim borcumuz Avrupa ve Amerika'ya. Ve şu anda bizim bu ülkelerle ilişkilerimiz iyi değil. Dolayısıyla güven yok. Buradan 70-100 Milyar Dolar arasında para girişimiz olması lazım. Şu anda Türkiye'ye güven oluşmadığı için bu para girmiyor. Ama yeni bir iktidarda güven oluşup para girer. Birinci senaryo bu…”

“-İkinci senaryo seçim olmazsa, başka bir şey olur yine iktidar değişir yine para girer ve toparlanırız. Yani Türkiye'de güven ortamı oluşacak, para girişi olacak ve toparlanma olacak. Bu güven ortamının oluşmasının birkaç faktörü var…”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde