Ünlü perakendecinin yeni girişimi

Ünlü perakendecinin yeni girişimi

Organize perakende sektörünün duayen isimlerindendi. Şimdi farklı bir işe girdi....

Ünlü perakendecinin yeni girişimi
16px
24px
07.11.2016 13:30
ABONE OLgoogle

Sait Koç organize perakende sektörünün duayen isimlerindendir. Perakendedeki kariyerine Tansaş'ta başlayan Koç, uzun yıllar firmanın değişik kademelerinde görev yaptı.

2007 yılında ise Uyum Market ile yolları kesişti. Koç, 26 mağazası, 900 çalışanı ve 120 milyon TL cirosu olan Uyum’u beş yıl içinde 55 mağaza, 2 bin çalışan ve 360 milyon TL ciroya ulaştırdı. Sonrasında da Uyum’u halka açarak kurumsallaşmasını sağladı. Sonra profesyonel yöneticilikten ayrılan Koç, kurduğu şirketiyle sektöre danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Sait Koç, şu sıralar sessiz sedasız yeni bir iş alanına adım atmış ve Ülver Teyze Börek Evi ismiyle börek salonu zincirinin açılışlarına başlamış. Börekçiliğinin hikayesi ise oldukça ilginç. Koç’un eşinin ailesi Selanik göçmeni. Boşnak bir akrabaları yıllardır börek işini önerirmiş. Zamansızlık nedeniyle bu öneri karşılık bulmamış. 

Koç’un Tansaş’tan ayrıldığı dönemde eşi KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerine katılmış. Bu eğitim sonrasında kurumun desteği sağlanmış. Sonunda Boşnak akrabaları Ülver Teyze’nin önerisi girişime dönüşmüş. Ülver Teyze’yi de yanlarına alarak ve hatta mekana ismini vererek yola koyulmuşlar.

İlk mağaza Nisan ayında açılmış. Şu anda İzmir’in Bostanlı, Hisarönü ve Güzelyalı semtlerinde üç satış noktası var. Çamdibi semtindeki imalathanenin önündeki mağaza ile sayı dördü bulmuş.

Hedefleri fazla büyümek değil. Şimdilik İzmir dışında yoklar ama gelecek yıldan itibaren İstanbul’da da bir iki mekan açılabilirmiş. Fabrikasyon üretim yapılmadığı için mağaza sayısı sınırlı olacakmış. Çünkü tüm üretim elle yapılıyormuş. İmalathanede hamur karma makinesinden başka makine yokmuş. Sait Koç ve eşinin ilk patronluk deneyimi bakalım nasıl şekillenecek…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde