Ünlü patronun oğlu: İşsizlik var diyenin alnını karışlarım

Ünlü patronun oğlu: İşsizlik var diyenin alnını karışlarım

Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alan Güral ailesinden Nafi Güral'ın oğlu Erkan Güral'a göre Türkiye'de işsizlik yokmuş...

Ünlü patronun oğlu: İşsizlik var diyenin alnını karışlarım
16px
24px
18.10.2014 08:08
ABONE OLgoogle
Yüksek işsizlik rakamları iş dünyasında tartışma yarattı. Sanayiciler, "Her fabrikanın kapısında 'işçi aranıyor' ilanı var" mesajı verdi. TÜGİK Başkanı Güral da "İşsizlik var diyenin alnını karışlarım. Türkiye'de sadece mesleksizlik ve iş beğenmeme var" dedi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı son verilere göre işsizlik oranının çift haneye yaklaşması ve işsiz sayısının 3 milyon kişi ile Ekim 2010'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşması tartışmaları da beraberinde getirdi. Sanayiciler rakamlara itiraz etti.

Verilerin şaşırtıcı olduğunu ifade eden sanayiciler, "Türkiye'deki her fabrikanın önünde işçi aranıyor tabelaları var" açıklamasında bulundu. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, rakamların gerçek, ancak artış nedeninin yanlış olduğunu ifade ederek, SABAH'a şu açıklamayı yaptı: "İşsizlik var diyenin alnını karışlarım. Türkiye'de sadece mesleksizlik ve iş beğenmeme sorunu var." 

'VAR' DİYEN İSPATLASIN 

Aynı zamanda Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı da olan Güral, "Geçen ay 225 milyon TL'lik yeni bir yatırım yaptık. Ancak işçi bulamadığımız için hâlâ istenen kapasitede üretim yapamıyoruz. Grubumuzdaki çoğu şirkette eleman açığı var" dedi. Güral sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün ülkemizin dört bir yanındaki binlerce işletme, çalıştıracak eleman bulamamanın sıkıntısını yaşamaktadır. Ekonomik kriz ve işsizlik kelimesinin en son kullanılacağı ülkelerden biri Türkiye'dir. Bu ülkede ekonomik kriz ve işsizlik var diyen bir adım öne çıksın, iddiasını ispatlasın." 

BABASI TÜRKİYE'NİN SAYILI ZENGİNİ

1970 doğumlu olan Erkan Güral, 50 yıllık sanayicilik geçmişine sahip Güral Ailesi’nin üçüncü kuşak temsilcisi. Babası Nafi Güral, miras yüzünden kardeşleriyle davalık olmuştu. Erkan Güral, Kütahya Porselen, Kütahya Seramik, Kütahya Ambalaj ve NG Hotels&Resorts şirketlerinin Yönetim Kurulu Üyesi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde