Ünlü patronlardan flaş karar: Yatırımlara hız vereceğiz

Ünlü patronlardan flaş karar: Yatırımlara hız vereceğiz

Alınan önlemleri memnuniyetle karşılayan iş dünyası, yatırım planlarını değiştirmedi

Ünlü patronlardan flaş karar: Yatırımlara hız vereceğiz
16px
24px
24.07.2016 05:59
ABONE OLgoogle
Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, 15 Temmuz gecesinde Gaziantep’te olduğunu anlatarak, “Burada da Türkiye’nin diğer yerlerinde olduğu gibi halk sokaktaydı” dedi. “Bu olayda bütün dünya Türkiye’nin nasıl bir demokrasiyle sahip olduğunu gördü” görüşünü aktaran Konukoğlu, medyadan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kadar, farklı kesimlere kadar herkesin dik durduğunu ifade etti.

Konukoğlu, “Yabancı ülkelerden zaman zaman gelen bir eleştiri var, aralarında ‘Türkiye’de demokrasi yok’ diyenler vardı, bana kalırsa onlara da çok güzel bir cevap ve tokat niteliğinde oldu yaşananlar. Türkiye’nin nasıl bir demokrasiyle yaşadığını herkes gördü.”

‘YARINLARIMIZ İÇİN UMUT DOĞDU, BİRLİK MUTLAKA DEVAM ETMELİ’

İSO Başkanı Bahçıvan, 15 Temmuz alacakaranlığından yarınlar için umut doğduğunu belirtirken, Sanko Holding Başkanı Konukoğlu, gösterilen direncin ‘Türkiye’de demokrasi yok’ diyene cevap olduğunu söyledi

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye’yi onlarca yıl geriye götürecek darbe girişimde bulunanları milletin affetmeyeceğine dikkat çekerek “Darbe gibi, hukuk ve demokrasi dışı her türlü arayış bizi kaosa sürükler. Türkiye’nin kalkınması ve ekonominin gelişmesi için en iyi yol demokrasi” dedi. Bahçıvan şöyle devam etti:

“Kurt dumanlı havayı sever, provokasyonlara gelmeyelim. Atılacak her adım sağduyu ve akıl çerçevesinde olmalı. 15 Temmuz gecesinin alacakaranlığından yarınlar için umut doğdu. Hep birlikte el ele sergilediğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma bugün olduğu gibi bundan sonra da mutlaka devam etmelidir.”

Akfen Holding Yön. Kur. Başkanı Hamdi Akın: Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ÖZEN KUZU: Tüm sektörlerde yatırımlar artacak

“Türkiye bu dönemlerden daha önce birkaç tane geçirdi. Bu gibi dönemlerin geçici olduğunu kavrayabilmek çok önem arz ediyor. Bu millet demokrasi ve istikrarı çok önemsiyor. Ben önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yatırımların artacağını öngörüyorum. Üstelik sadece enerji değil diğer sektörlerde de yatırımların artacağını düşünüyorum. Yatırımcı Türkiye’den çekilmesi halinde kaybeder.”

Limak Holding Başkanı NIHAT ÖZDEMIR: Hiç durmadık

“Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli’nin pazardan beri yaptığı konuşmalar ile ekonomideki önemli kurumların aldığı tedbirler işadamlarını çok rahatlattı. Hepimizin endişe ile beklediği ‘Acaba ne olur?’ sorusunun cevabı verildi. Ekonomiden hiçbir zaman tereddüt etmedik. Sonraki gün bile yatırımlarla ilgili çalışmalarımız devam etti. Hiç durmadık.”

DeFacto Yön. Kur. Bşk. Yardımcısı İHSAN ATEŞ: Demokratik özgürlüğü zedelemeye güç yetmez

“Demokrasiye yapılan bu haksızlığı asla tasvip etmiyoruz ve bunu açıklıkla dile getiriyoruz. Türkiye çok büyük ve güçlü bir ulus, buna kimsenin şüphesi olmasın. Her türlü zorluğu birlik ve beraberlikle yenmeyi başardık, bunu başardığımız gibi, bugünleri de elbirliğiyle aşacağımıza inanıyorum. Türkiye’nin sahip olduğu demokratik özgürlüğü zedelemeye kimsenin gücünün yetmeyecek.”

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ÖZEN KUZU: Gün, birlik ve ülkeye sahip çıkma günü
“Türk demokrasisi çok büyük bir darbe tehlikesi ile karşılaştı. Bu hain kalkışma siyasi liderler ve halkımızın sağlam duruşu ve demokrasiye inancıyla sonuçsuz bırakıldı. Türk halkının, bu darbe girişimine tek yürek olarak cevap vermesi, meydanlara çıkarak demokrasisine sahip çıkması beni gururlandırdı. Biz halk olarak bu çetelere karşı birlikte oldukça bu ülkeye kimse zarar veremez. Gün artık dayanışma günüdür.”

Unit Yönetim Kurulu Başkanı ÜNAL AYSAL: Görevimiz ülke için üretmeye devam etmek
“15 Temmuz gecesi halkımızın, devletimizin ve kolluk kuvvetlerimizin kararlılığı sayesinde darbe girişimi bertaraf edilmiş demokrasi galip gelmiştir. Yaşanan elim hadise bir kez daha Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik hukuk devletinin gücünü ortaya koymuştur. Bu olağanüstü sürecin sağduyu ve toplumun tüm kesimlerinin barışçıl dayanışması ile hızla aşılacağına yürekten inanıyorum. Barış içinde bir arada yaşamın garantisi olan hukukun üstünlüğü ilkesinden ve anayasanın temel kurallarından taviz vermeden, ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam etmek üzerimize düşen en önemli görevdir. Bu vesileyle olaylarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı NURETTIN EROĞLU: Herkes itidalli davrandı, en büyük umut bu

“15 Temmuz gecesinde ve ilerleyen günlerde tam bir şok yaşadık, sürekli olarak olanları izleyip anlamaya çalıştık. Daha önce Türkiye’nin gördüğü hiçbir şeye benzemiyordu bu durum, daha önce böyle bir şey yaşamadık, inanılmaz. Hainler, ülkenin kalbine hançer saplamak istediler. Bugünün Türkiye’sinde ve dünyasında darbe yapmayı bırakın, darbe istemeyi dahi tasvip etmek mümkün değil. Tüm bu girişimi kınıyorum. Son 3-4 yıldır ekonomide zaten bazı sıkıntılar vardı, şimdi bu durum daha kötüye götürme riskleri taşıyor. Ama umutluyum, en iyi tarafı Hükümet başta olmak üzere herkes itidalli davrandı, halen davranıyor ve bundan sonra da bu sorunu aşmak için öyle davranacağına inanıyorum. En büyük umut bu.”

Darbe girişimine iş dünyasından tepkiler sürüyor. Doğuş Grubu, “Yakın tarihin en hain ihanetlerinden birini Cumhuriyet ve demokrasiye her zamankinden fazla sahip çıkarak aşacağız” dedi
 
‘HALKIN DİRENCİ DEMOKRASİ ADINA BÜYÜK BİR KAZANIM’

Boyner Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, halkın direncini demokrasi adına büyük bir kazanım olarak yorumlarken, Eczacıbaşı Topluluğu “Bu badireden daha da güçlü çıkacağız” açıklamasını yaptı

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, grup olarak ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için yatırımlarına ve çalışmalarına ara vermeden, güçle ve inançla devam edeceklerini kaydetti.

Boyner, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin çalışanlarına, tedarikçilerine, iş ortaklarına ve kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde askeri darbelerin ülkenin demokratik gelişimine, iç barışına ve hukuk devletine en büyük zararı verdiğini bildirdi.

15 Temmuz darbe girişimine halkın, devletin ve sivil kurumların gösterdiği direncin, ülkenin demokrasiye, iç huzura ve hukuk devletine sahip çıkması adına büyük bir kazanım olduğunu aktaran Boyner, “Bugünlerin akıl ve sağduyu ile aşılması, barış ve huzur dolu günler getirecektir. Demokrasi şehitlerimizin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Biz, Boyner Grup olarak ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için yatırımlarımıza ve çalışmalarımız ara vermeden, güçle ve inançla devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

‘KÂR AMACI GÖZETMEDEN YATIRIMLARA KATILACAĞIZ’

Bugüne kadar 1 milyar lira yatırım yaptığı yabancı ortaklarıyla buluşan Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker, “Yolumuza aynı şevk ve heyecanla devam ettiğimizi bir kere daha karşılıklı olarak teyit ettik. Devletin öncülüğündeki devletin önemsediği yatırımlara kâr amacı gözetmeksizin katılacağız” dedi.

Yıldız Holding, darbe girişimi sonrasında global ortakları ile biraraya geldi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker toplantıda, “Olayların ardından tüm çalışanlarımıza mektup yazıp onları sakinleştirdik. Ortaklarımızın temsilcileri ile bugün bir araya gelip her biriyle konuştuk, güvence verdik, güvence aldık. Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu, sağlam ortaklıklarımızla, yolumuza aynı şevk ve heyecanla devam ettiğimizi bir kere daha karşılıklı olarak teyit ettik” dedi.

DEVLETİN ÖNCELİĞİ ŞİRKETİN ÖNÜNDE

Yıldız Holding, ortaklık yaptığı Kellogg, Cargill, Nissin Foods, UNO, SCA ve Gumlink / Bagger-Sorensen Group şirketlerinin temsilcileri ile bir toplantı yaparak son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıda konuşan Ülker, her darbenin demokratik hayata olduğu kadar iş hayatına da büyük olumsuz etkisi olduğunu belirterek, “15 Temmuz gecesinde yaşadığımız hain girişime, başta Cumhurbaşkanı’mız, TBMM’miz, Başbakan’ımız, güvenlik kuvvetlerimiz ve milletimiz sayesinde dur denildi. İçinde yaşadığımız günlerde devletin, ekonominin ve milletin öncelikleri, şirketlerin önüne geçmelidir. Yani ülkemiz için, devletin öncülüğündeki devletin önemsediği yatırımlara kâr amacı gözetmeksizin katılacağız” diye konuştu.

Kale Grubu Başkanı ZEYNEP BODUR OKYAY: Tarifsiz acılara yol açan darbe dönemi kapandı

“Kalkışma milletin dik duruşu, hükümetin dirayeti, güvenlik birimlerinin gayreti ve kurumların desteğiyle savuşturuldu. İnancımız odur ki; tarifsiz acılara yol açan darbeler dönemi bir daha açılmamak üzere kapandı. Demokrasiye inanan ve insanı merkeze koyan anlayışın temsilcisi grup olarak cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan yüce milletin ve devletin yanındayız.”

ECZACIBAŞI TOPLULUĞU: Bu badireden daha güçlü şekilde çıkılacak

“Demokrasinin ilke ve kurumlarına yönelik kanun dışı her türlü girişimi kınıyoruz. Anayasal düzene ve demokrasiye karşı girişilen müdahalede gösterilen ortak irade, birlik ve bütünlüğün en büyük güvencesidir. Sağduyu, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek bu badireden daha da güçlü şekilde çıkılacak.”

GYODER Başkanı AZIZ TORUN: Demokrasiye müdahale kabul edilemez

“Halkın egemenliği dışında, demokratik düzene yapılan ve yapılacak olan hiçbir müdahale kabul edilemez. Ülkemizde refah ve huzurun kalıcı olması hepimizin ortak temennisidir. Bu sebeple, vazgeçilmez değerimiz olan demokrasimizi korumak adına gösterilen çabayı takdirle karşılamaktayız. Benzer girişimlerin bir daha asla yaşanmamasını diliyoruz.”

Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde