Ünlü patronlar nasıl sushi sever?

Ünlü patronlar nasıl sushi sever?

Tekneyle açılan ve Boğaz'da yalısı olan sosyeteye zodyak botla sushi servisine başlayan Mori, ünlü işadamlarının sushi tercihlerini sıraladı.

Ünlü patronlar nasıl sushi sever?
16px
24px
22.08.2010 10:04
ABONE OLgoogle

Tekneyle açılan ve Boğaz'da yalısı olan sosyeteye zodyak botla sushi servisine başlayan Mori, ünlü işadamlarının sushi tercihlerini sıraladı. Alican Ulusoy avokado roll, Sabancılar sashimi hayranı çıktı

Bu yaz işlerin yoğunluğu nedeniyle şehirdışına çıkamayıp Boğaz'daki yalısında ya da teknesinde zaman geçiren işadamlarına zodyak botla sushi servisi yapan Mori, işadamlarının sushi tercihlerini de masaya yatırdı.

Müşterileri arasında Güler Sabancı, Mustafa Koç, Cem Boyner, Alican Ulusoy gibi iş dünyasından önemli isimlerin bulunduğu Mori'nin Genel Müdürü Hakan Boyacı, devamlı sushi yiyen isimlere artık hangi sushiyi sevdiklerini sormadan servis yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Ferit Şahenk wasabi tobiko, Cem Boyner taze tuna ve sashimi toro sever. Ali ve Güler Sabancı da sashimi hayranı ama onlar sashiminin her çeşidini seviyorlar. Aziz Yıldırım kyoto california, Alican Ulusoy ise avakado roll siparişi veriyor."

Bugüne kadarki siparişlerin özellikle Sarıyer, İstinye, Tarabya hattında yoğun olduğunu belirten Boyacı, "Talebin yarısı yalılardan diğer yarısı ise yat ve teknelerden geliyor. Günlük ortalama servisimiz 20-25'i buluyor" diyor.

Hakan Boyacı, kadınların karides, yengeç ağırlıklı sushileri tercih ederken erkeklerin geleneksel olan somon ve ton balıklı sake maki, kapa maki gibi ürünleri tercih ettiklerini belirtiyor.

Bir kişinin yiyip doyabileceği bir sushi tabağı ise ortalama 100 liraya mal oluyor.

Pınar Çelik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde