Ünlü müzayedeci hakkında suç duyurusu: Tabloları satıp parasını vermemiş

Ünlü müzayedeci hakkında suç duyurusu: Tabloları satıp parasını vermemiş

Ünlü müzayede şirketi BeyazArt’ın sahibi Aziz Asım Karadeniz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Karadeniz sattığı dokuz tablonun parasını ödememekle suçlanıyor. Karadeniz hakkında daha önce de benzer bir suçlamada bulunulmuştu.

Ünlü müzayedeci hakkında suç duyurusu: Tabloları satıp parasını vermemiş
16px
24px
03.09.2019 08:52
ABONE OLgoogle

Edirne’de yaşayan doktor Erdal Ataözden ve eşi Ebru Ataözden çifti, aralarında Fikret Mualla’nın ‘Akşam Yemeği’, Nuri İyem’in ‘Göçmen Kadın’, Komet’in ‘N’Haber’, Ahmet Güneştek’in ‘İki Başlı Prens’ ve Devrim Erbil’in ‘2016’sının da bulunduğu dokuz tabloyu satılmak üzere BeyazArt’a teslim etti.

Anlaşmaya göre tablolar satıldıktan sonra 45 gün içinde parası çifte ödenecekti.

Tabloların tamamı satıldı   Ünlü müzayede şirketine icra takibi

Tablolar 16 Aralık 2018’de satıldı. Ancak çifte ödeme yapılmadı. Taraflar arasındaki yoğun görüşmeler ve taraf avukatlarının arabuluculuk girişiminden de sonuç çıkmadı.

Hacze gitti eli boş döndü 

Bu kez şirket hakkında icra takibi yapıldı. Ancak şirketin üzerinde haczedilmeye değer bir varlık bulunamadı. Şirketin banka hesaplarında da haciz bulunduğu anlaşıldı.

‘Dolandırıcılık’ suçlaması

Ataözden çifti, şüphelinin K. Müzayedecilik AŞ isimli başka bir şirket üzerinden faaliyetini sürdürdüğünü saptadı. Avukat Demirkan Çağlayan’ın imzasını taşıyan savcılık suç duyurusunda Karadeniz hakkında ‘dolandırıcılık’ ve ‘güveni kötüye kullanma’suçlamasıyla iddianame düzenlenmesi talep edildi.

İsviçreli de şikâyetçi

Benzer bir suç duyurusu da bir süre önce İsviçre vatandaşı Philippe M. Gaudart tarafından yapılmıştı. Suç duyurusunda ressam Nuri İyem’e ait portre tablo, 30 bin liraya sattığı halde parasının ödenmediği öne sürülmüştü.

Ali Yılmaz/Diken

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde