Ünlü müteahhitin şirketine kayyum atandı

Ünlü müteahhitin şirketine kayyum atandı

Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan müteahhit Haldun Bilek’in inşaat şirketine kayyum atandı.

Ünlü müteahhitin şirketine kayyum atandı
16px
24px
27.12.2016 22:53
ABONE OLgoogle

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında şehrin tanınmış müteahhitlerinden olan Haldun Bilek gözaltına alındı.

Haldun Bilek, ’FETÖ/PDY üyesi olmak, başkasının hesaplarına işlem yapıldığını beyan etmemek, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet, dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edilirken tutuklandı. Haldun Bilek ile birlikte gözaltına alınan eşi Ayşe Bilek ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Dört şirkete daha kayyum atandı

Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı, Mali Suçları Arama Kurulu tarafından terör örgütüne finansal destek sağladığı iddia edilen Haldun Bilek ile eşi Ayşe Bilek’in ortağı olduğu inşaat şirketinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilmesi için Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

Kayyum atandı, Avrupa'nın en büyüğü çekildi

Mahkeme başsavcılığın talebini yerinde bularak 25 milyon lira mal varlığı bulunan H.B. Teras Yapı isimli şirkete TMSF’yi kayyum olarak atadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde