Ünlü mimarın kaçak katı yıkılacak

Ünlü mimarın kaçak katı yıkılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “rant” beklentisine bu kez izin vermedi.

Ünlü mimarın kaçak katı yıkılacak
16px
24px
05.02.2016 07:58
ABONE OLgoogle
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “rant” beklentisine bu kez izin vermedi. Başkan Kadir Topbaş’ın mimar arkadaşı Hakan Kıran ile Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı’nın sahipleri arasında olduğu Erenköy’deki bina için, yükseklik sınırını aştığı gerekçesiyle yıkım kararı alındı.

Başkan Kadir Topbaş’ın mimar arkadaşı Hakan Kıran ile Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı’nın sahipleri arasında olduğu Erenköy’deki bina için, yükseklik sınırını aştığı gerekçesiyle yıkım kararı alındı.

Hatırlı kişilerin bu kez korunmadığı olay şöyle gelişti: Erenköy’deki 809 metrekarelik parsel 2005 yılına ait planda az yoğunluklu konut alanındaydı. 2010 yılında yapılan plan değişikliğiyle yüksekliği 9.50 metreye indirildi ve “konut+ticaret” alanı yapıldı.

2012’de ise parselin az yoğunluklu konut alanında kaldığı dönemde yapılan planın notlarında, bu parselde yapılacak inşaat yüksekliğinin 9.50 metreyi geçemeyeceği belirtildi. Bu değişiklik, Kadıköy Belediyesi Meclisi tarafından, 10 Eylül 2015’te onandı. Kadıköy Belediyesi, parseldeki inşaat yüksekliğini 9.50 metreye sabitleyerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.

Hakan Kıran

İBB’nin ilgili birimleri Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ile Ulaşım Planlama Müdürlüğü de, Kadıköy Belediyesi’nin düzenlemesi için olumlu görüş bildirdi. İmar ve Bayırdırlık Komisyonu, ilçe belediyesinden gelen alt ölçekli planı üst ölçekli plan doğrultusunda hazırlandığı için uygun buldu. Topbaş’ın arkadaşı Hakan Kıran’a ait mimarlık şirketinin hisse sahibi olduğu binanın kaçak katının yıkılmasının önünü açan plan değişikliği oybirliği ile kabul edildi.

Emrullah Turanlı

CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “İBB Meclisi tarihe geçecek ilginç bir karara imza attı. Topbaş’ın yakın arkadaşına ait binanın kaçak katını affetmedi.Kadıköy Belediyesi şimdi gereğini yapacak ve onaylı projesine aykırılıkları nedeniyle zabıtlanan yıkım kararını uygulayacaktır. Umarım buna benzer kararlar alınmaya devam eder ve önümüzdeki süreçte bu kararlarından vazgeçip İstanbul’a zarar vermezler” dedi.
Özlem Güvemli/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde