Ünlü market devinden flaş karar: 'Son' dedi

Ünlü market devinden flaş karar: 'Son' dedi

Makro Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, "Borsa İstanbul macerasına ara vermeye karar verdik" dedi.

Ünlü market devinden flaş karar:  'Son' dedi
16px
24px
28.04.2016 11:06
ABONE OLgoogle
Makro Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, şirketin BIST macerasına ara vereceğini belirtti. Songör, Bloomber News'a email ile yaptığı açıklamada Uyum ve Makro'nun halka açık olan Uyum'un çatısı altında birleşmesinin bu şirket daha küçük olduğu için imkansız olduğunu belirtti. 

Birleşme Makro'nun halka arz olmaksızın borsaya kote olması ile mümkün görünüyor. Makro, daha büyük ve güçlü bir yapı hedeflediği için 'Borsa İstanbul macerasına ara vermeye' karar verdiğini açıkladı.

Bu sabah Makro Market AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Uyum Gıda'da birlikte hareket eden ortakların toplam payı oranı yüzde 98,1'e ulaştığı açıklamıştı. 

Açıklamada, 27.04.2016 tarihi itibariyle şirketin Uyum Gıda A.Ş.'deki pay oranının/oy haklarının yüzde 92,2427'e, Grup Şirketler Başkanı Şeref Songör'ün pay oranının/oy haklarının ise yüzde 5,8333'e ulaştığı belirtildi.

Açıklamada şu detaylara yer verildi:

"Birlikte hareket eden ortaklar Şirket'in toplam pay/oy oranının yüzde 98,0811'ine,hakim ortak konumuna ulaşmış,Tebliğ'de düzenlenen satma hakkı ile ortaklıktan çıkarma hakkı tarafımızca kullanılabilir hale gelmiştir. 27.04.2016 tarihinden itibaren 3 aylık hak düşürücü süre içinde (28.04.2016-28.07.2016 döneminde), diğer ortakların, Şirkette sahip oldukları paylarını hakim ortaklara satma hakları doğmuştur. Sonraki açıklamada süreç ile ilgili bilgilendirme yer alacaktır"
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde