Ünlü kadın mağazasını sürpriz bir şirket alıyor

Ünlü kadın mağazasını sürpriz bir şirket alıyor

Park Bravo'nun sahibi Kamil Özçoban 2011'den beri markayı satma planları yapıyordu. Müşteri çıktı

Ünlü kadın mağazasını sürpriz bir şirket alıyor
16px
24px
27.06.2016 05:23
ABONE OLgoogle
Erkek hazır giyim markası Theorie, kadın giyim markası Park Bravo’yu satın almak için son noktaya geldi. İki marka fiyatta anlaşırsa Park Bravo Theorie’nin olacak

Erkek hazır giyim markası Theorie, kadın hazır giyim markası Park Bravo'yu satın almak için görüşmelerin sonuna geldi. Theorie'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Onbaşıgil, 2 aydır Park Bravo ile görüştüklerini söyledi.

Şu anda Park Bravo mağazalarında Theorie ürünlerinin, Theorie'nin stantlarında ise Park Bravo ürünlerinin satıldığını dile getiren Onbaşıgil, "Diyaloğumuzu sıcak tutmak için bu tip bir işbirliğine de gittik. Hem markayı hem de mağazalarını satın almak için görüşüyoruz. Kadın giyimde atak yapmak için bir satın alma yapmak istiyorduk. O vesileyle görüşmeye başladık. Bir sıkıntı yaşanmaz ve fiyatta anlaşırsak markayı satın alacağız" dedi. Park Bravo'nun Türkiye'de 50'nin üzerinde mağazası bulunuyor.

5 yıldır satmak istiyor

Park Bravo'nun sahibi Kamil Özçoban 2011'den beri markayı satma planları yapıyordu. Yaptığı bir açıklamada, "Artık tüketicinin bir malı alması için ya ilk görüşte vurulması gerek ya da çok ucuz olması. Biz bu i kisinin arasında bir yerde kalamayız. Park Bravo'nun klasik mağazalarını açmak niyetinde değiliz, outlet konseptiyle yürüyeceğiz" demişti. Özçoban, parçalı satıştan yana olmadığını, tamamını almak isteyenle görüşeceğini, emekli olup işi bırakmayı istediğini bulunduğu her platformda dile getiriyordu. Özçoban, Nine West'in master franchise'ı iken markanın lisansını Landmark'a devrettikten sonra ayakkabı mağazacılığından da çıkmıştı.

Kabanla işe başladı

Hazır giyime 1979'da montkaban üretimiyle başlayan Theorie, 1996'da Yalova'daki fabrikasına taşındı. Üretiminin yüzde 20'sini ihraç eden firma 50 mağazaya ulaştıktan sonra yurtdışına açılma planları yapıyordu.

Pınar Çelik Nacar/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde