Ünlü işadamının yeğeni boğazı kesilerek öldürüldü

Ünlü işadamının yeğeni boğazı kesilerek öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri için insansız hava araçları yapan Özdemir Bayraktar'ın yeğeni evinde boğazı kesilerek vahşice öldürüldü.

Ünlü işadamının yeğeni boğazı kesilerek öldürüldü
16px
24px
05.06.2012 10:28
ABONE OLgoogle

TÜRK Silahlı Kuvvetleri için insansız hava araçları yapan Özdemir Bayraktar'ın şirketinde çalışan ve muhasebesine bakan yeğeni Mehmet Mert Bayraktar Sarıyer'de bulunan evinde darp edilerek ve boğazı kesilerek vahşice öldürüldü.

Mehmet Mert Bayraktar cinayeti  için 1990'lı yıllarda Bayraktar'ın siyeset yaptığı arkadaşı olan Başbakan Erdoğan'ın devreye girdiği, otopsisi ve olayın aydınlatılması için yetkililere talimat verdiği öğrenildi.

HIRSIZLIK YOK, ÖNCE DARP EDİLMİŞ

İddialara göre cinayet dün gece Sarıyer, Maden Mahallesi, Emlak Konutları Sitesi A-11, Daire 9'da işlendi. Edinilen bilgiye göre, 8 ay önce evlenen muhasebeci 28 yaşındaki Mehmet Mert Bayraktar hasta olduğu için sabah işe gitmedi.

Sabah saatlerinde eşini işe yollayan ve hasta olduğu içinde ilaçlarını alıp uyuduğu belirtilen Bayraktar, eve giren iki kişi tarafından önce darp edildi. Daha sonra boğazı kesilerek öldürüldü. Hasta olduğu için işe gitmeyen Mehmet Mert Bayraktar'ı telefonlara cevap vermeyince durumundan şüphelenerek çilingirle eve giren babası Ömer Bayraktar buldu.

İhbar üzerine gelen polisler evden herhangi birşey çalınmadığını tespit etti. İki kişi tarafından önce darp edilen sonra  boğazı kesilerek öldürülen muhasebeci Mehmet Mert Bayraktar'ın insansız hava uçakları projesi üzerinde çalışıp geliştiren ve üretim için büyük çalışmalar yapan Özdemir Bayraktar'ın yeğeni olduğu öğrenildi.

BAŞBAKAN DEVREYE GİRDİ 

Konu İstanbul Polisi tarafından incelendikten sonra bilgiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Ankara'dan gelen emirle Mehmet Mert Bayraktar'ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Adalet Bakanlığı'nın konunun hassas olduğunu bildirmesi üzerine yapılan otopsiye Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce de katıldı. Polis evde yaptığı inceleme sonrasında cinayetin ne sebeple işlendiğinin araştırılması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde evden birşey çalınmadığı öğrenildi. Mehmet Mert Bayraktar'ın cenaze namazı öğle vakti Sarıyer Camii'nde kılınacak, ardından Garipçe Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İLK TÜRK İNSANSIZ HAVA ARACINI YAPTILAR

BAYKAR Grubu adını Kale ile ortak geliştirdikleri insansız hava aracı 'Bayraktar' ile duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 400 adet sipariş alan Bayraktar pilotsuz uçaklar halen başta Güneydoğu olmak üzere aktif olarak kullanılıyor. Elden atılan uçak, elektrik motoru ile sessiz uçarak 20 kilometre menzili ile yer istasyonuna yüksek çözünürlükte görüntü yolluyor. Şirket, daha sonra Bayraktar'ı Katar Ordusu'na da satma başarısı gösterdi.

Geçen yıl sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri aynı grubun geliştirdiği "Çaldıran" tipi daha büyük insansız hava aracı siparişi de verdi. Baykar Grubu halen bu proje üzerinde çalışıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde