Ünlü iş kadını: Steve Jobs Türkiye doğsaydı başarısız olurdu

Ünlü iş kadını: Steve Jobs Türkiye doğsaydı başarısız olurdu

Zeynep Bodur Okyay, “Steve Jobs, Türkiye’de bu sistem içinde doğup, burada yaşasaydı acaba aynı başarıyı yakalayabilir miydi, bir düşünün” diye sordu.ç.. Sonra da...

Ünlü iş kadını: Steve Jobs Türkiye doğsaydı başarısız olurdu
16px
24px
08.10.2015 13:01
ABONE OLgoogle
İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) düzenlediği “Vasatlıktan Çıkış için İnsan ve Kültür – Geleceği Birlikte Kuralım” temalı 13. Sanayi Kongresi Haliç Kongre Merkezi’nde ilginç açıklama..

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türkiye’nin 2013 yılından bu yana yüksek teknoloji ticaretinde 55 milyar dolar açık verdiğine dikkat çekerek, “Vasatlığı bundan daha iyi açıklayacak bir rakam aramak gereksiz” dedi.

“Steve Jobs, Türkiye’de bu sistem içinde doğup, burada yaşasaydı acaba aynı başarıyı yakalayabilir miydi, bir düşünün” diye soran Zeynep Bodur Okyay, “Benim cevabım hayır. Çünkü Jobs’a başarı hikayesini yazdıran sistemi, Türkiye’de mevcut kılamadık, kılamıyoruz. Sistemimiz sorunlu. Vasatlıktan çıkmamız için bu coğrafyadan çok daha fazla sıra dışı başarı hikayesi çıkaracak bir üretim eko sistemi kurmamız şart” dedi.

Nasıl İnsan; özgür, yenilikçi ve üretken

Türkiye’nin içinde bulunduğumuz asırla yüzleşirken sorması gereken sorunun “Niye yapmadık” değil, “Nasıl yaparız” olması gerektiğini söyleyen Okyay, “Çünkü insan suya düştüğü için değil, çıkamadığı için boğulur. Vasatlık, sudan çıkma yollarını aramamaktır. Türkiye’nin ihtiyacımız olan kaynağı sağlamaya devam etmek için iyi bir eğitim sistemine, yüksek teknolojik donanıma, cesarete, kararlılığa ve yapılan ve yapılması gereken  reformlarla çekim merkezi olmaya ihtiyacı var” dedi.

Okyay, “Bu kongrede, Türkiye’nin nasıl bir fırsatlar ülkesi olabileceğine dair cevaplar aramak için kamuoyuna dört önemli soru soruluyor. Ben kendi cevaplarımı kısaca paylaşmak istiyorum: Nasıl İnsan; özgür, yenilikçi ve üretken. Nasıl üretim; yenilikçi, katma değeri yüksek ve rekabetçi. Nasıl İşbirliği; demokratik, kazan-kazan anlayışına dayalı ve etik. Nasıl Sürdürülebilirlik; kapsayıcı, kurallı ve innovatif” şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde