Ünlü iş kadını Leyla Alaton'dan 'FETÖ' şikayeti

Ünlü iş kadını Leyla Alaton'dan 'FETÖ' şikayeti

Savcılığa ifade veren Leyla Alaton, çalışanlarından bazılarının FETÖ adına çalıştığından şüphelendiğini söyledi.

Ünlü iş kadını Leyla Alaton'dan 'FETÖ' şikayeti
16px
24px
14.12.2017 16:36
ABONE OLgoogle

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şirketlerindeki bazı çalışanlarının FETÖ ile irtibatlı olabileceğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Alarko Holding'in kurucusu İshak Alaton'un kızı ve Alarko Holding Yönetim Kurulu üyesi Leyla Alaton, dün avukatıyla birlikte Çağlayan Adliyesi'ne gelerek, şüphelerinin araştırılması için soruşturma başlatılmasını talep etti.  Alaton, şirketlerindeki bazı çalışanlarının FETÖ adına çalıştıklarından şüphelendiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Alaton’un şüphelendiği çalışanlarının araştırılmasını talep ettiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı’na başvuran Alaton, şirketlerindeki bazı çalışanlarının Fetullahçı Terör Örgütü’yle bağlantılı olduklarını iddia etti. Alaton, bazı çalışanlarının kendi aralarında ‘Hoca’ diye birinden bahsettiklerini ve bu kişinin Hırvatistan’da olduğunu duyduğunu söyledi.

Alaton, savcılığa ifade verdikten sonra avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Alaton, şikayetçi sıfatıyla özel bir konuda ifade verdiğini, soruşturmanın tamamlanması halinde herkesin öğreneceğini söyledi.

ŞÜPHELENDİĞİ KİŞİLERİN İSİMLERİNİ SAVCILIĞA VERDİ

Şüphelendiği bazı çalışanlarının isimlerini savcılıkla paylaştığı öne sürülen Alaton’un, bu kişiler ve savcılıkça FETÖ ile iltisaklı olduğu tespit edilecek kişiler hakkında işlem yapılmasını istediği öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde