Ünlü iş adamlarının kurduğu 1V1Y.com kapandı

Ünlü iş adamlarının kurduğu 1V1Y.com kapandı

Birçok moda markasının e-ticaret koalisyonu olan, Kiğılı, Hotiç, Desa, Göz Grup, Asports, Vitrin Grup, İpekyol, Koton, Diesel, Perabayt, Saat&Saat, Tekin Acar, Derimod, Zeki Triko, Ommedya, Inveon, Dilasima Group‘un ortaklığındaki 1V1Y.com kapandı.

Ünlü iş adamlarının kurduğu 1V1Y.com kapandı
16px
24px
16.11.2018 13:50
ABONE OLgoogle

16 perakende markasının bir araya gelerek kurduğu e-ticaret sitesi Bir Varmış Bir Yokmuş (1V1Y), Ekim 2011'de faaliyete geçmişti. Kiğılı, Hotiç, Desa, Göz Grup, Asports, Vitrin Grup, İpekyol, Koton, Diesel, Perabayt, Saat&Saat, Tekin Acar, Derimod, Zeki Triko, Ommedya, Inveon, Dilasima Group'un ortaklığındaki 1V1Y.com çok iddialı sektöre girmişti.

Şirketin yönetim kurulunda ise İpekyol’un kurucusu Yalçın Ayaydın, Diesel’in Türkiye distribütörlüğünü yürüten Tahsin Özdemir, Columbia Sportswear ve Mustang Jeans gibi markaların Türkiye distribütörlüğünü yapan Kerem Gözalan ve Hotiç’ten Alihan Hotiç gibi isimler bulunuyordu. 

1V1Y’nin yönetiminde ekonomik olarak zor durumda olan ve bazı mağazalarını kapatan Tekin Acar da vardı. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını konkordato ilan eden Hotiç’in eski patronu Mehmet Hotiç, başkan yardımcılığını ise Abdullah Kiğılı üstleniyordu.  16 ünlü patronun biraraya gelerek kurduğu 1V1Y.com tasfiye ediliyor...

Şirketin kurucu ortaklarından İpekyol'un patronu Yalçın Ayaydın geçtiğimiz günlerde Patronlardunyasi.com'a yaptığı açıklamada, şirketin hiç kimseye bir borcu olmadığı belirterek, "Yaşanan ekonomik olaylardan dolayı tasfiye etme karar aldık. E-ticaret siteleri devamlı sermaye isteyen şirketler. Biz de şirketi tasfiye ediyoruz. Şirketin kimseye borcu yoktur. Özellikle belirtmek istiyorum ki konkordato falan da ilan etmiyoruz" demişti. 

Siteye bugün girenler 1V1Y.com'un kapandığını gördü. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde