Ünlü içgiyim markası havlu attı!

Ünlü içgiyim markası havlu attı!

Ünlü iç çamaşırı zinciri La Senza ekonomik krizin kurbanı oldu

Ünlü içgiyim markası havlu attı!
16px
24px
17.12.2011 17:05
ABONE OLgoogle


 Lion Capital adlı özel sermaye şirketine ait iç çamaşırı zinciri La Senza yeniden yapılandırma seçeneklerini değerlendiriyor.

Avrupa'daki ekonomik kriz İngiltere'de perakende sektörüne ciddi darbe indiriyor. Lion Capital adlı özel sermaye şirketinin 2006'da 100 milyon Sterlin ödeyerek satın aldığı sahibi olduğu iç çamaşırı zinciri La Senza da yeniden yapılandırmaya gitmek zorunda kalacağını duyurdu.

Şirket yönetimin kayyuma devri ile İngiltere'deki 158 mağazasından bazılarının kapatılmasının da dahil olduğu yeniden yapılandırma seçeneklerinin değerlendirilmesi için KPMG'yi danışman olarak atadığını duyurdu.

Lion Capital'in internet sitesindeki bilgilere göre geçtiğimiz mali yılda 140 milyon Sterlin ciro elde eden La Senza 2 bin 600 kişiyi istihdam ediyor. La Senza ürünleri Türkiye'de Park Bravo bünyesinde satılıyor.

İNGİLİZ PERAKENDECİ ZORDA

Bir hafta önce de 191 mağazası ve 4 bin çalışanı bulunan ayakkabı zinciri Barrats Priciless kayyuma devredilmişti. Sezon ürünlerini ucuz fiyatla satma iddiasındaki perekande zinciri Peacocks da 200 mağazasının kapatılması dahil bir çok borç yapılandırma seçeneğini değerlendiriyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde