Ünlü holdingin iflas kararı 11 yıl sonra kalktı

Ünlü holdingin iflas kararı 11 yıl sonra kalktı

Türkiye’de iflas haberlerine alışkınız. Ancak iflas ettikten sonra itibarı iade edilen şirketlere pek rastlamıyoruz. İşte itibarı iade edilen şirket..

Ünlü holdingin iflas kararı 11 yıl sonra kalktı
16px
24px
08.04.2011 14:39
ABONE OLgoogle

Türkiye’de iflas haberlerine alışkınız. Ancak iflas ettikten sonra itibarı iade edilen şirketlere pek rastlamıyoruz. Bi ender şirketlerden biri de Has Holding A.Ş...

Aslında Türkiye’de ‘Has’ deyince Kayserili işadamı Kadir Has akla geliyor. Ancak bu holdingin merhum Kadir Has’la bir ilgisi yok. Kadir Has’ın kardeşi Kemal Has’ın ailesine ait. Kemal Has vefat ettikten sonra işleri eşi Bilge Has devralmıştı.

Coca-Cola’nın şişelenmesinde ortak olan aile, Has ve Elvan markasıyla meyve suyu da üretmişti. HBB (Has Bilgi Birikim Yayıncılık) adıyla televizyon da kuran aile, 2000’li yılların başında adeta zincirleme kaza yaşamış, şirketleri peş peşe iflasa gitmişti.

İşte o zaman iflas eden şirketlerden biri de Has Holding’di. İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi, 11 Temmuz 2000’de şirketin iflasına karar vermişti.

Şimdi aynı mahkeme, aradan tam 11 yıl geçtikten sonra şirketin iflasını kaldırdı ve itibarının iade edilmesine karar verdi.

Bu karar 1 Mart 2011’de kesinleşti. Bakalım Bilge Has ve ailesini yeniden iş dünyasında görebilecek miyiz?

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde