Ünlü hastaneci otopark işini sevdi

Ünlü hastaneci otopark işini sevdi

Eray Kapıcıoğlu’nun Kapıcıoğlu İnşaat ismiyle bir şirketi daha olduğunu biliyor muydunuz?

Ünlü hastaneci otopark işini sevdi
16px
24px
09.09.2011 12:54
ABONE OLgoogle

Eray Kapıcıoğlu, Dünya Göz Hastaneleri’yle adını duyurmuş bir işadamı. Halen 17 şubesi bulunan Dünya Göz, geçtiğimiz aylarda Frankfurt’ta da hastane açmıştı.

İstanbul Pendik, Bursa, Samsun ve Adana hastaneleri de bu yılın sonuna kadar açılacak. Kayseri, Gaziantep ve İzmir’de ise inşaatlar devam ediyor. Haziran 2012’ye kadar bu şehirlerde de Dünya Göz Hastanelerini göreceğiz.

Frankfurt’taki hastaneden memnun olan Eray Kapıcıoğlu, Londra’daki kliniği de hastaneye çevirmek için kolları sıvamış. Önümüzdeki yıllarda Londra’da tam teşekküllü bir göz hastanesi açacakmış. Kapıcıoğlu’nun gelecek yıl planları arasında Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Rusya’nın başkenti Moskova’da da birer hastane kurmak var.

Dünya Göz, bugün bin 500 çalışanıyla yılda 250 milyon TL ciro yapan orta ölçekli bir gruba dönüşmüş durumda. Peki Eray Kapıcıoğlu’nun Kapıcıoğlu İnşaat ismiyle bir şirketi daha olduğunu biliyor muydunuz? Aslında bu şirket oldukça eski. Ancak ismi son dönemlerde önemli projelerdeki ortaklığıyla öne çıkıyor. İstanbul Maltepe’de Torunlar GYO ile ortak bir projeleri var. Ali Sami Yen’in yerine yapılacak projede de ortaklar. Kemerburgaz Göktürk’te 75 dairelik rezidans, Ankara’da da 500 dairelik konut projeleri var. Eray Kapıcıoğlu, inşaat grubunun bu yıl 100 milyon TL ciroya ulaşmasını bekliyor.

Kapıcıoğlu, bu iki işine ek olarak bu yılın başında otopark işine de girmişti. İstanbul Çağlayan’da kurulan Adalet Sarayı’nın otopark ihalesini Kapıcıoğlu İnşaat almıştı. 30 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle ihaleyi alan Kapıcıoğlu, otoparkı yıl sonuna kadar açacakmış. Bu işe 30 milyon TL’lik yatırım yapan Kapıcıoğlu, geçen hafta otopark için ayrı bir şirket kurdu. “Merkez Otopark İşletmeleri A.Ş.”, İstanbul Adliye Sarayı’nın otoparkını 30 yıl boyunca işletecek.

Kapıcıoğlu, “Çağlayan’daki Adliye Sarayı’nın otopark inşaatını biz yapıyoruz. 900 araçlık kapasitesi var. Yeni şirketi otopark işinde büyümek için kurduk. İhaleyi Kapıcıoğlu İnşaat adına almıştık. Bundan böyle bu alanda yapılacak ihaleleri yeni şirketimiz üzerinden yapacağız. Başka ihaleler olursa gireceğiz” diyor.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde