Ünlü gazeteciden Borsa İstanbul için 'gelenev' benzetmesi..

Ünlü gazeteciden Borsa İstanbul için 'gelenev' benzetmesi..

"Borsa için kumarhaneyi çoktan geçtim genelev yakıştırması yapıyorum, kızıyorlar."

Ünlü gazeteciden Borsa İstanbul için 'gelenev' benzetmesi..
16px
24px
08.03.2017 18:38
ABONE OLgoogle

Ercan İnan'ın yazısı

Bakanlar ve bakakalanlar

Borsa için kumarhaneyi çoktan geçtim genelev yakıştırması yapıyorum, kızıyorlar.

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği yetkilileri...

Lütfen yazıya giriş ifadem yüzünden kağıda kaleme sarılıp bana bir kınama yazısı daha göndermeden önce şu haberi dikkatle okumanızı rica ediyorum.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında Borsa İstanbul (BIST) tarafından Yakın İzleme Pazarı’na alınan Bakanlar Medya, bugün (dün) itibariyle kottan çıkarılıyor.

Şirketin kottan çıkarılma nedeni, halen kendine aktif bir faaliyet konusu bulamaması.

Borsa İstanbul Başkanı: Forexin kumardan farkı yok

BIST, 16 Haziran’daki “yakın izleme” kararında Bakanlar Medya’nın aktif bir faaliyetinin olmamasını gerekçe göstermişti. Bakanlar Medya’nın bu süreçte Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) matbaacılıktan çıkıp enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere yaptığı esas sözleşme değişikliği de Aralık ayında olumsuz sonuçlandı.

Şirket, daha önce belirttiği şekilde Ofen Enerji’nin yönetim kontrolünü sağlayan payların devrini de sağlayamadı. Diğer taraftan Ofen Enerji’nin devir alınması sürecine ve Anadolu Enerji’ye tesis iadesi işlemlerine ilişkin KAP açıklamaları da gecikmeli olarak yapıldı.

Son olarak BIST, tüm bunların yanı sıra şirketin aktif bir faaliyetinin olmaması ve bu durumun 31 Aralık 2016 tarihli kâr veya zarar tablosunun hasılat kalemine yansımış olmasına işaret ederek Bakanlar Medya’yı kottan çıkardı.

İstanbul Ataşehir merkezli Bakanlar Medya’nın uzun süredir

D grubunda işlem gören hisseleri son olarak 4.3 milyon TL piyasa değerine sahip. Son 2 yıldaki zararı ise 5.8 milyon TL olan şirketin faaliyet alanı “çıkartma, takvim, ticari katalog, tanıtım broşürü, poster, kartpostal, davetiye, yıllık, rehber, çizgi roman, boyama kitapları vb. basım hzimetleri” olarak belirtilmişti.

1 yılda nasıl geldi?

Borsa’da bu tarz şirketlerden o kadar çok var ki. Benim anlamadığım kuruluşu 2012 olan bu şirket 2013 yılında nasıl Borsa’da halka açılabildi. Niye kimse bu şirketin çok da tekin olmadığını farketmedi.

Ne yazık ki Borsa da malum çevreler tarafından kuşatılmıştı ve 15 Temmuz darbe girişiminden önce ekonomik olarak güç sağlamak için Borsa’da akıl almaz halka arzlara yeşil ışık yakıldı.

Bir masa bir kasa şirketler Borsa’nın tüm itibarını ayaklar altına aldı.

Borsa İstanbul Kotasyon Yönergesi gereği, borsa tarafından geçerli kabul edilebilecek durumlar dışındaki nedenlerle 1 yıldan uzun bir süre faaliyetleri durdurulmuş olan şirketleri kottan çıkarabiliyor.

Ancak bu bir meziyet değil.

Önemli olan bu tarz şirketleri Borsa’ya gelmeden, yatırımcıların canını yakmadan tespit edip, önünü kesmek.

Yoksa atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra alınan tedbirlerin de bir değeri yok. Zaten buna yatırımcıyı korumak da denmez.

Şirketin niyeti zaten daha ilk günden belliymiş. 3 Haziran 2013’de Borsa’da işlem görmeye başlayan şirketin hisselerinde birinci dakikadan itibaren spekülasyon manipülasyon eksik olmamış.

Hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim.

Borsa böyle kötü niyetli patronlar, ibiş yatırımcılarla dolu olduğu sürece bir arpa boyu bile yol alamayacak.

80 milyonluk ülkede Borsa yatırımcısı üçü beşi geçmeyecek.

Ha foreks piyasası gibi hisse senedi piyasasında da küçükler istenmiyorsa onu da bilmek lazım.

Bu haliyle Borsa’da hep Bakanlar kazanacak, İbişler arkalarından bakakalacak...  

Sanayi Grup Başkanlığı görevini halen Kordsa CEO'su olarak görev yapmakta olan Cenk Alper yürütecek. Sanayi Grup Başkanlığı altında Brisa, Kordsa, Temsa Otobüs, Temsa İş Makinaları ve Temsa Motorlu Araçlar şirketleri yer alacak. Çimento Grup Başkanlığını ise, Yünsa'nın yönetim sorumluluğu ile birlikte Mehmet Hacıkamiloğlu üstlenecek. Yeni atamalar 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak.

Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde